Mer om Tyrkia i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Tyrkia
» Kulturkampen om Hagia Sofia: Kirke eller moské?

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Tyrkia, toppsaker
» Tyrkia: "AKP vant, alle andre har tapt"
» Tyrkia: Erdogan forbyr Twitter
» Tyrkia: Erdogan mister grepet om makten
» Full kamp om makten i Tyrkia
» Tyrkia: Korrupsjonsjegere og politi får sparken
» Tyrkiske Gezi-demonstranter tiltales for terrorisme
» Tyrkias regjering trekkes inn i korrupsjonsskandale
» "Forbud" mot alkoholsalg i Tyrkia møter motstand
» Tyrkisk domstol stopper ombygging av Geziparken
» Diplomatisk krise mellom Tyskland og Tyrkia
» Volden i Tyrkia kan stoppe EU-tilnærmingen
» Leder: Protestene i Brasil og Tyrkia gir håp


Politikk
Tyrkia: "AKP vant, alle andre har tapt"

Kureren, 31. mars 2014 - Visestatsminister Bülent Arinc uttrykte seg slik om den viktige valgseieren til Tyrkias islamskkonservative regjeringsparti AKP: "AKP er valgets vinner, og alle andre har tapt!" Partiet fikk overraskende 45,6 prosent av stemmene, som sikrer statsminister Tayyip Erdogan grepet om makten.
Politikk | Samfunn
Tyrkia: Erdogan forbyr Twitter

Kureren, 21. mars 2014 - Sosiale medier er blitt flittig brukt for å avsløre skandalene rundt Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan. Nå har Erdogan slått tilbake, og Twitter er blitt forbudt og sperret i hele Tyrkia. Men forbudet lar seg ikke håndheve effektivt, og selv presidenten protesterer mot det.
Politikk
Tyrkia: Erdogan mister grepet om makten

Kureren, 7. mars 2014 - Korrupsjonsskandalene rundt Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan tilspisses. Mens han svarer med autoritære tiltak som å true med å forby Facebook, mister partiet AKP folkets støtte. Erdogan varsler sin avgang dersom partiet hans ikke vinner lokalvalget i slutten av mars.
Politikk | Samfunn
Full kamp om makten i Tyrkia

Kureren, 27. januar 2014 - Går det mot slutten for statsminister Recep Tayyip Erdoğan, spør en rekke Tyrkia-eksperter seg. Maktkampen mellom Erdoğan og den mektige og omstridte imamen Fethullah Gülen provoserer stadig mer desperate utspill fra regjeringen. Selv økonomien går i stå under den politiske krisen.
Politikk | Samfunn
Tyrkia: Korrupsjonsjegere og politi får sparken

Kureren, 7. januar 2014 - Tyrkias regjering ga 350 politifolk i hovedstaden Ankara sparken på tirsdag - blant dem fire avdelingsledere som etterforsker en stor politisk skandale som involverer regjeringsmedlemmer og allierte av statsminister Recep Erdogan.
Politikk | Samfunn
Tyrkiske Gezi-demonstranter tiltales for terrorisme

Kureren, 3. januar 2014 - Den tyrkiske statsadvokaten har tatt ut tiltale mot 36 ytterligere demonstranter som i fjor sommer protesterte mot ombyggingen av Gezi-parken i Istanbul. De 36 anklages for å ha støttet en terroristorganisasjon. Samtidig "frikjennes" politiet for overdreven maktbruk.
Politikk
Tyrkias regjering trekkes inn i korrupsjonsskandale

Kureren, 18. desember 2013 - Politiet i Tyrkia har pågrepet rundt 50 personer i landets største korrupsjonssak, knyttet til innkjøp av offentlige tjenester. Blant de arresterte er sønnene til tre regjeringsmedlemmer. Nå hevder visestatsministeren at det hele er en politisk kampanje mot regjeringen.
Reise | Samfunn
"Forbud" mot alkoholsalg i Tyrkia møter motstand

Kureren, 30. september 2013 - Butikkeiere i Tyrkia kritiserer den nye alkoholloven som nå er trådt i kraft. Nå er det forbudt å selge alkohol i Tyrkia fra klokka 22 om kvelden til 06 om morgenen. Og det er heller ikke lov å selge alkohol på steder som er mindre enn hundre meter fra en moské eller en skole.
Samfunn
Tyrkisk domstol stopper ombygging av Geziparken

Kureren, 4. juli 2013 - En domstol i Istanbul har stanset regjeringsplanene for å bygge om Taksimplassen og Geziparken, som tidligere i år utløste massive protester i hele Tyrkia. Geziparken er fortsatt okkupert av politistyrker for å hindre nye protester.
Politikk
Diplomatisk krise mellom Tyskland og Tyrkia

Kureren, 21. juni 2013 - Etter at Tyskland i går satte foten ned for videre EU-medlemskapsforhandlinger med Tyrkia, truer i dag Tyrkias EU-minister Angela Merkel med "konsekvenser" dersom hun ikke ombestemmer seg innen mandag. Begge land har innkalt den andres ambassadører til krisesamtaler.
Politikk | Samfunn
Volden i Tyrkia kan stoppe EU-tilnærmingen

Kureren, 20. juni 2013 - Flere EU-land, med Tyskland i spissen, setter nå en stopper for videre EU-medlemsforhandlinger for Tyrkia, noe som settes i sammenheng med den omfattende politivolden mot protestbevegelsen. Angela Merkel har allerede gitt uttrykk for avsky over voldsbruken.
Debatt
Leder: Protestene i Brasil og Tyrkia gir håp

Kureren, 19. juni 2013 - Bildene fra den voldsomme maktbruken mot demonstrantene i Tyrkia kan gi inntrykk av et stort tilbakeslag, men egentlig bør demonstrasjonene i Brasil og Tyrkia gi oss i Vesten et stort håp. De viser at folk, på tvers av kulturer, vil kreve sine demokratiske rettigheter når velstanden synes sikret.
Politikk
Tyrkia vil for første gang forhandle åpent med PKK

Kureren, 22. mars 2013 - Det har vært våpenhvile mellom Tyrkia og det kurdiske PKK tidligere, men denne gangen er det mye større mulighet for at en varig fredsløsning kan finnes. Det skyldes ikke minst Tyrkias villighet til å forhandle åpent med PKK, for første gang.
Politikk
Kurdiske PKK annonserer våpenhvile i Tyrkia

Kureren, 21. mars 2013 - Det forbudte kurdiske arbeiderpartiet, PKK, har annonsert at bevegelsens fengslede leder, Abdullah Öcalan, tilbyr Tyrkia en våpenhvile og forhandlinger om en fredsavtale. Tyrkiske myndigheter tillot den kurdiske massemønstringen der dette ble annonsert.
Samfunn
Tyrkia innfører snikforbud mot abort

EurasiaNet / Kureren, 14. februar 2013 - Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan beskyldes nå for å prøve å innføre et snikforbud mot abort i landet etter at folkelig motstand i fjor hindret ham i å innføre svært strenge reguleringer som i praksis ville forby abort.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no