See also:
» 31.03.2014 - Tyrkia: "AKP vant, alle andre har tapt"
» 21.03.2014 - Tyrkia: Erdogan forbyr Twitter
» 07.03.2014 - Tyrkia: Erdogan mister grepet om makten
» 27.01.2014 - Full kamp om makten i Tyrkia
» 07.01.2014 - Tyrkia: Korrupsjonsjegere og politi får sparken
» 03.01.2014 - Tyrkiske Gezi-demonstranter tiltales for terrorisme
» 21.06.2013 - Diplomatisk krise mellom Tyskland og Tyrkia
» 20.06.2013 - Volden i Tyrkia kan stoppe EU-tilnærmingenChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Nekter å kommentere: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan
© Recep Tayyip Erdo?an/Kureren
Politikk - Tyrkia

Tyrkias regjering trekkes inn i korrupsjonsskandale

Reiste i eksil: Den tyrkiske imamen Fethullah Gülen

© FGlülen/Zaman/Kureren
Kureren, 18. desember 2013
- Politiet i Tyrkia har pågrepet rundt 50 personer i landets største korrupsjonssak, knyttet til innkjøp av offentlige tjenester. Blant de arresterte er sønnene til tre regjeringsmedlemmer. Nå hevder visestatsministeren at det hele er en politisk kampanje mot regjeringen.

Politiet gjorde sine pågripelser i Ankara og Istanbul i går. Aksjonen var del av en stor opprulling av et nettverk som angivelig skal ha drevet med bestikkelser og svindel i forbindelse med offentlige kontrakter.

Under aksjonen ble minst 51 mennesker arrestert, blant dem sønnene til tre ministere - innenriks, økonomi og byplanlegging - melder det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan. Flere landskjente forretningsmenn ble også arrestert under storaksjonen.

Det er også blitt beslaglagt store summer under razziaen. På hjemmekontoret til direktøren for den delvis statseide banken Halkbank ble det blant annet funnet 4,5 millioner dollar (27,5 millioner kroner) i kontanter i en skoeske. Direktøren og hans kone ble umiddelbart arrestert. Aksjeverdien til Halkbank stupte deretter på den tyrkiske børsen.

Men saken er nå i ferd med å få et stort politisk etterspill.

I dag melder nemlig det samme nyhetsbyrået at fem toppledere i politiet i Istanbul har fått sparken etter gårdagens razzia. Blant dem er lederen for politiets enhet mot økonomisk kriminalitet, lederen for enheten mot organisert kriminalitet og lederen for enheten mot smugling. Politiet har så langt nektet å kommentere disse opplysningene i media.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdoğan nektet på tirsdag å kommentere saken, siden det ikke var "passende" at regjeringslederen uttalte seg om en pågående juridisk sak som er under etterforskning. Men regjeringens nummer to, visestatsminister Bulent Arinc, sparte ikke på kritikken i dag.

"Vårt syn akkurat nå, er at dette er en planlagt operasjon for å sverte regjeringen til Erdoğan," sa Arinc på en pressekonferanse i Ankara.

Konspirasjonsteoriene florerer
Mange tyrkiske medier har koblet den store politioperasjonen opp mot den mektige imamen Fethullah Gülen, som er basert i USA. Mange tilhengere av Gülen holder viktige posisjoner i sentrale tyrkiske institusjoner som politiet, rettsvesenet og i Erdoğans regjerende Rettferdighets- og utviklingsparti (AKP), et parti med et islamistisk tilsnitt.

Gülen skal ha bidratt sterkt til seieren til AKP i de siste tre valgene siden 2002, men imamen har kommet sterkt på kollisjonskurs med Erdoğans regjering i den siste tiden. Nå hevdes det i regjeringsnære medier at Gülen har begynt å trekke i trådene for å undergrave statsministerens maktposisjon.

Gülen, som anser seg selv som en moderat islamist, valgte for noen måneder siden å gå i eksil i USA etter at han ikke kunne enes med Erdoğan om den omfattende politivolden mot protestbevegelsen i Tyrkia i juni. Store politistyrker ble brukt for å rydde Taksim- og Geziplassen i Istanbul for fredelige demonstranter.

Voldsbruken gjorde at flere EU-land, med Tyskland i spissen, midlertidig satt en stopper for videre EU-medlemsforhandlinger for Tyrkia. Les mer om saken i denne artikkelen: "Volden i Tyrkia kan stoppe EU-tilnærmingen".

Men visestatsminister Arinc understreket i dag at han tviler på at politiaksjonen mot korrupsjon har noe med Gülen og hans miljø å gjøre. Ifølge Arinc var det "galt" å trekke slike slutninger. Visestatsministeren understreket videre at han ikke ønsker å skape noen "konfrontasjon" med tilhengerne til den mektige imamen.

Regjeringsnære kilder bærer derimot på en annen konspirasjonsteori. Der antas det at det er personer knyttet opp mot de sekulære partiene og de militære styrkene som skal ha trukket i trådene for å vikle Erdoğans regjering inn i en korrupsjonsskandale.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no