Mer om New Zealand i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

New Zealand, toppsaker
» New Zealand vil fjerne "Union Jack" fra flagget
» Statoil har fått letelisens i New Zealand
» "Meningløs folkeavstemning" om privatisering i New Zealand
» New Zealand legaliserer ekteskap for homofile
» New Zealands takahe overlevde masseutryddelse i Stillehavet


Politikk | Samfunn
New Zealand vil fjerne "Union Jack" fra flagget

Kureren, 4. februar 2014 - New Zealands statsminister John Key skulle gjerne sett at landet endelig får et nytt flagg, der den koloniale britiske "sildesalaten" fjernes. Han foreslår en folkeavstemning om saken, som kan gi New Zealand en "sølvfarget bregne på svart bakgrunn" som nytt flagg.
Økonomi
Statoil har fått letelisens i New Zealand

Kureren, 5. desember 2013 - Statoil er tildelt en 100 prosents eierandel i en letelisens utenfor kysten av New Zealand, en av verdens eldste oljeprodusenter. Området er nesten ikke utforsket, men har store geologiske likheter med den største oljeprovinsen utenfor New Zealand.
Politikk | Økonomi
"Meningløs folkeavstemning" om privatisering i New Zealand

Kureren, 20. november 2013 - New Zealand vil fredag holde en kontroversiell folkeavstemning om privatiseringen av landets fem største statseide selskap. Men troverdigheten rundt folkeavstemningen er liten siden den er bare rådgivende og privatiseringen allerede er i gang.
Samfunn
New Zealand legaliserer ekteskap for homofile

Kureren, 17. april 2013 - Med et to tredels flertall godkjente New Zealands parlamentet i dag en kjønnsnøytral ekteskapslov, den første i hele Stillehavsregionen. "Jeg er kjempestolt av å være 'en kiwi' i dag," sier Louisa Wall, som presenterte lovforslaget.
Viten
New Zealands takahe overlevde masseutryddelse i Stillehavet

Kureren, 25. mars 2013 - Forskere har påvist en av de største masseutryddelsene av arter i historisk tid. I og med bosettingen av øyene i Stillehavet, ble to tredeler av fugleartene der utryddet. Så å si alle ikke-flydyktige fugleartene, unntatt New Zealands takahe, døde raskt ut.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no