Mer om Etiopia i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Etiopia, toppsaker
» Etiopia neste til å stramme inn homolovene
» Saudi-Arabia har kastet ut 120.000 etiopiere
» Etiopia planlegger Afrikas største vannkraftverk
» H&M forbereder klesproduksjon i Etiopia
» Urmennesket "Lucy" tilbake i Etiopia


Samfunn
Etiopia neste til å stramme inn homolovene

Kureren, 26. mars 2014 - Det er allerede forbudt å være homofil i Etiopia, men parlamentet planlegger å stramme inn ytterligere slik at straffene også følges opp. Straffedømte homofile skal ikke lenger kunne benådes, og aktivister frykter at dette kun er en forsmak på enda strengere tiltak.
Samfunn
Saudi-Arabia har kastet ut 120.000 etiopiere

Kureren, 13. desember 2013 - Operasjonen med hjemsendelse av arbeidsinnvandrere til Saudi-Arabia viser seg å bli langt større enn noen hadde regnet med. På kun én måned har over 120.000 etiopiske gjestearbeidere som ikke klarte å få gyldige papirer hos saudiske myndigheter blitt utvist og hjemsendt.
Samfunn | Økonomi
Etiopia planlegger Afrikas største vannkraftverk

Kureren / Africa Renewal, 5. november 2013 - Etiopia har ambisiøse planer om å bygge et vannkraftverk med en prislapp på 24 milliarder kroner, 40 kilometer fra grensen til Sudan. Kraftverket vil produsere strøm tilsvarende 6 gigawatt, som er nok til hele Etiopia og til eksport til nabolandene.
Økonomi
H&M forbereder klesproduksjon i Etiopia

Kureren, 26. august 2013 - Tekstilproduksjon i Asia begynner å bli dyrere og mer regulert. Samtidig søker klesgiganten Hennes & Mauritz stadig nye produksjonsplasser og har nå begynt med prøveproduksjon i Etiopia. De er ikke de eneste, og etiopierne satser for fullt på å bli "det nye Bangladesh".
Kultur | Viten
Urmennesket "Lucy" tilbake i Etiopia

Kureren, 2. mai 2013 - Det var et stort folkeoppbud i Addis Ababa da 3,2 millioner år gamle "Lucy" i går endelig kom hjem til Etiopia. "Verdens eldste kjendis" skal vies en spesialutstilling in Etiopias nasjonalmuseum og tas hånd om i topp moderne laboratorier.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no