See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 13.09.2013 - Rwanda: Opposisjonen "truet" før mandagens valg
» 18.03.2013 - Kongolesisk "krigsforbryter" er i USAs ambassade i RwandaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Rwandas president Paul Kagame holder et hardt grep om makten i landet
© EU/Kureren
Politikk - Rwanda

Regjeringspartiet vinner valget i Rwanda

Christine Mukabunani leder opposisjonspartiet PS-Imberakuri, som ikke kom over sperregrensen ved valget

© PS-Imberakuri/Kureren
Kureren, 17. september 2013
- Det regjerende partiet til president Paul Kagame vant som ventet valget i Rwanda med overveldende flertall. Ingen egentlige opposisjonspartier klarte å komme over sperregrensen. På tross av lite rettferdige forhold for opposisjonen avspeiler resultatet trolig folkeviljen i Rwanda.

Rwandas patriotiske front (FPR) beholder den nærmest absolutte makten i dette vakre lille fjellandet mellom Tanzania og Kongo. Regjeringspartiet fikk, ifølge den nasjonale valgkommisjonen, hele 76 prosent av stemmene ved gårsdagens valg.

I tillegg til dette vil to andre partier fortsette å være representert i parlamentet i Kigali. Ifølge de offisielle valgresultatene fikk det sosialdemokratiske partiet PSD 13 prosent av stemmene, mens liberale PL fikk 9 prosent. Begge disse partiene støtter imidlertid president Kagame, i likhet med flertallspartiet FPR.

Det var flere andre partier som stilte til valg i Rwanda på mandag som er i reell opposisjon til FPR-regimet, som har sittet ved makten i landet siden folkemordet i 1994. Det sosialistiske PS-Imberakuri fikk flest stemmer av disse, men heller ikke dette klarte, ifølge de offisielle resultatene, å komme over sperregrensen på 5 prosent.

PS-Imberakuri beklagde allerede i forrige uke at lokale myndigheter og representanter fra regjeringspartiet hadde forhindret dem i å drive effektiv valgkamp i provinsen. Selv valgkommisjonens leder kunne, ifølge lokale medier, bekrefte at det hadde vært enkelte uregelmessigheter der "overivrige" myndighetspersoner hadde gått for hardt ut mot opposisjonen. Men han insisterte på at dette var enkelthendelser.

Les mer om påstandene om uregelmessigheter ved valget i Rwanda i denne artikkelen: "Rwanda: Opposisjonen 'truet' før mandagens valg".

Det har vært flere grupper med internasjonale valgobservatører i landet, men ingen av disse har gitt offisielle kommentarer om valget enda.

President Kagame har innført et stadig mer autoritært styre i Rwanda i løpet av de siste årene. Reell opposisjon gis svært lite spillerom i landet og så å si hele den uavhengige pressen i Rwanda er blitt kneblet.

Likevel nyter både presidenten og FPR relativt stor popularitet blant rwanderne. Den åpenbare årsaken er at FPR-styret gjorde slutt på folkemordet i 1994 og siden har jobbet målbevisst for at noe slikt ikke kan gjenta seg i Rwanda. Kagame er svært var på at det ikke skal oppstå partier, organisasjoner eller medier som identifiserer seg med enten hutuene eller tutsiene og fremhever at alle landets borgere nå kun har én identitet; rwandere.

I tillegg til at forsoningsarbeidet er kommet langt, har også økonomien tatt seg voldsomt opp etter Kagames målrettede utviklingspolitikk. FPR-styret har sørget for den stabiliteten som har vært nødvendig for å tiltrekke investorer og fremme veksten i landet, og Rwanda er nå en østafrikansk suksesshistorie økonomisk sett.

Etter en turbulent historie er det mange rwandere som er fornøyd med nettopp denne utviklingen, selv om stabiliteten i økende grad går ut over politisk frihet og menneskerettighetene.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no