See also:
» 30.01.2014 - "Assad-regimet river ned boligene til motstanderne"
» 09.01.2014 - Syrias kjemivåpen uskadeliggjøres i Tyskland
» 07.01.2014 - Norsk fregatt med i første frakt av kjemiske våpen fra Syria
» 14.11.2013 - Norsk støtte til syrisk våpendestruksjon likevel
» 16.09.2013 - FN-rapport bekrefter bruk av sarin i Syria
» 09.09.2013 - Gjennombrudd for nytt FN-spor i Syria-konflikten?
» 04.09.2013 - Bevismengden mot Assad-regimet øker
» 26.08.2013 - Vesten planlegger militærslag mot Assads Syria











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


FNs generalsekretær Ban Ki-moon (m) på pressekonfe
© Andy Wenzel/BKA/Kureren
Politikk - Verden | Syria

FN-inspektørene forlater Syria på lørdag

Svensken Åke Sellström leder FNs inspektører i Syria

© Eskinder Debebe/UN Photo/Kureren
Kureren, 29. august 2013
- FNs generalsekretær Ban Ki-moon bekrefter i dag at inspektørene som studerer bruken av kjemiske våpen i Syria vil ha avsluttet arbeidet sitt i løpet av morgendagen og forlate landet på lørdag. Samtidig understreker USA og Storbritannia at de allerede har konkludert om bruken av kjemiske våpen i Syria.

Ban Ki-moon holdt i dag en kortere pressekonferanse i Wien (Østerrike), der han er på et avkortet besøk på vei tilbake til FNs hovedkvarter i New York. Ban avlyste det meste av programmet sitt i Østerrike for å rekke å motta FN-kontrollørene når de kommer til New York på lørdag, forklarte han.

FN-inspektørene i Syria "vil fortsette det undersøkende arbeidet til i morgen, fredag, og de vil reise ut av Syria på lørdag morgen og rapportere til meg så straks de kommer ut av Syria," sa Ban på pressekonferansen. Inspektørene jobber nå på tredje dagen med å samle inn bevismaterial om bruken av kjemiske våpen i en Damaskus-forstad.

FN-lederen kunne også bekrefte at han hadde snakket med USAs president Barack Obama i går. Ban sa han hadde bedt den amerikanske presidenten om at "dette inspektørteamet burde få lov til å fortsette arbeidet sitt, slik de har fått i oppdrag fra medlemslandene, og jeg sa til ham at vi kommer til å dele informasjonen, kjemiske prøver og bevismaterial med medlemmene av Sikkerhetsrådet."

Obama varsler angrep
I USA har president Obama igjen understreket at han fortsatt ikke har bestemt seg for hvordan verdensmakten skal reagere overfor bruken av kjemiske våpen i Syria, noe USA mener er godt nok dokumentert og kan tilskrives Assad-regimet. Obama understreker at den som bryter med internasjonale normer vil måtte regne med å trekkes til ansvar.

Men den amerikanske presidenten sa til den statlige kringkasteren PBS at et eventuelt militærslag mot Assad-regimet ville være "begrenset" og sende en klar beskjed til president Bashir al Assad om at fremtidig bruk av kjemiske våpen ikke ville bli tolerert. Obama understreket også at han ikke var interessert i å involvere USA i en konflikt uten en klar ende i Syria.

Forberedelser i London, Washington og New York
I løpet av dagen skal representanter fra Det hvite hus orientere medlemmer av den amerikanske kongressen om etterretningsmaterial rundt giftgassangrepet i Syria onsdag forrige uke, der hundrevis av sivile ble drept i en forstad av Damaskus. Deretter skal en nedgradert versjon av rapporten offentliggjøres.

I London står den britiske statsministeren i dag klar til å forklare sitt synspunkt om bruken av kjemiske våpen i Syria i parlamentet. David Cameron har sagt at Storbritannia ikke trenger et FN-mandat for å delta i et militærslag mot Assad-regimet, selv innenfor rammene av folkeretten. Parlamentet skal stemme over å gi regjeringen mandat til å delta i et slikt militærslag.

Samtidig skal FNs sikkerhetsråd i New York i dag komme til enighet om et britisk resolusjonsforslag som vil legitimere et begrenset militærslag mot Syria. Drøftelsene om forslaget mellom de fem vetomaktene i rådet startet allerede i går, og det er knapt noen utsikt til enighet på grunn av Russlands og Kinas opposisjon til utenlandsk innblanding i konflikten i Syria.

Russland og Kina har brukt vetoretten sin tre ganger siden 2011 for å hindre resolusjoner i Sikkerhetsrådet som ville gå ut over den syriske regjeringen.

Dette har blitt et viktig argument blant de landene som nå forbereder et militærslag mot Syria, særlig USA, Storbritannia og Frankrike. Talsperson Marie Harf fra det amerikanske utenriksdepartementet sa i går at Syria "ikke kan fortsette å gjemme seg" bak Russlands posisjon i Sikkerhetsrådet. USA ser ikke lenger noen vei ut av krisen gjennom FN når Russland blokkerer "enhver meningsfull handling," la Harf til.

Deler av denne artikkelen er levert av 'VoA'.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no