See also:
» 11.04.2014 - Ensom i Tigerstaden
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 12.03.2014 - "House of something II": Kutt i kultursektoren
» 11.03.2014 - Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» 03.03.2014 - Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» 01.03.2014 - På tide at Norge åpner kjeften overfor Putin
» 10.02.2014 - EU-tilknytning: Sveitsisk modell nytter ikke for Norge
» 07.02.2014 - Innkjøpsordningen: Svarte-Per-spill fra regjeringen











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Debatt - Innenriks

Leder: FrP ikke modent for regjeringsmakt

Leder, Kureren, 22. august 2013 - Fremskrittspartiet har igjen klart å slippe en "innvandringsbombe" like før valget. Partiet presenterer groteske forslag som bryter med menneskerettene og bygger på konspirasjonsteorier. Forslagene viser at partiet på ingen måte er modent for regjeringsmakt.

Et utvalg i FrP, der partiets sentrale innvandringspolitikere har sittet, har drøftet hvordan man skal få til en "kulturelt bærekraftig innvandring". Allerede av den kontroversielle ordbruken går det frem at de sentrale FrP-politikerne, inkludert Christian Tybring-Gjedde og Per Sandberg, mener det er et kulturelt problem med innvandringen til Norge.

Vi trenger ikke gå til teoriene om en muslimsk maktovertakelse eller om den demografiske bomben som vil gjøre at vi etniske nordmenn snart er i mindretall for å høre at det ligger konspirasjonsteorier bak hele utgangspunktet for rapporten. Nå dreier det seg om den angivelige konspirasjonen til flyktninger, arbeidsinnvandrere og inngifte om å suge mest mulig penger ut av den norske statskassa. Dette gjelder det å bekjempe, mener FrP.

Når vi skal redde den norske kulturen mot innvandrerne, er alle virkemidler greie, kommer det frem av forslagene. Vi kan blåse i menneskerettighetene (det gjelder jo ikke oss, gjør det vel?)! Bort med FNs Flyktningkonvensjon (selv om det var kjekt å kunne flykte til England og Sverige i 1940-45)! Få en slutt på at du kan gifte deg til oppholdstillatelse (også for damer fra Thailand?)! Folketrygden er kun for norske statsborgere (det er jo tross alt ikke polakkene som bygger landet)!

Les mer om FrPs forslag til ny innvandringspolitikk og reaksjonene på dette i denne artikkelen: "FrPs innvandringsforslag 'bryter med menneskerettene'".

Neppe en "lekkasje"
Det er for øvrig lite troverdig at den omstridte innvandringsrapporten har "lekket" til pressen like før valget uten partiledelsens viten og vilje. Det er nemlig tradisjon i FrP for å slippe en "innvandringsbombe" like før ethvert valg.

Lekkasjen er elegant: Den kan vekke innvandringsfiendtlige velgere med grovskyts uten at de mest usmakelige delene av rapporten kan kalles partiets offisielle program. Velgerne på ytterste høyre forstår likevel budskapet; at det er dette FrP egentlig vil, mens partiets mer moderate velgere kan trøstes med at det jo ikke står i programmet.

Kureren mener at utspillet fra FrP er både bevisst og menneskefiendtlig. Partiet frir til velgerne på den aller ytterste høyrefløyen med disse forslagene, og flere av FrPs innvandringspolitikere har tidligere vist at det sitter svært langt inne når de blir bedt om å distansere seg fra konspirasjonsteoretikere og islamhatere.

Vi har allerede den ytre høyre fløyen representert på Stortinget og i sentrale verv i FrP. Men vil vi virkelig våkne opp en vakker høstdag og ha dem i regjering? Per Sandberg som justisminister? Christian Tybring-Gjedde som kulturminister? Skal det gå så langt?

Orker vi fire år med overskrifter i internasjonal presse om ekstremistiske holdninger i den norske regjeringen, om et Norge som fjerner seg fra vestlige kjerneverdier som internasjonal solidaritet? Skal vi bli til latter og hoderystelse som Waldheims Østerrike, Orbans Ungarn eller Kaczynski-brødrenes Polen?

Takler vi å bli skuet på som den pinlige nyrike nasjonen i nord som har meldt seg ut av det internasjonale fellesskapet og fra internasjonalt ansvar: De som sitter på den lettjente oljepengehaugen sin og ikke vil dele, om de så må bryte menneskeretter for å holde rikdommen sin for seg selv?

Nei. Fremskrittspartiet er ikke modent for å delta i en norsk regjering. Det ville ikke vært kulturelt bærekraftig for nasjonen vår.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no