See also:
» 11.04.2014 - Ensom i Tigerstaden
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 12.03.2014 - "House of something II": Kutt i kultursektoren
» 11.03.2014 - Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» 03.03.2014 - Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» 01.03.2014 - På tide at Norge åpner kjeften overfor Putin
» 10.02.2014 - EU-tilknytning: Sveitsisk modell nytter ikke for Norge
» 07.02.2014 - Innkjøpsordningen: Svarte-Per-spill fra regjeringen











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Debatt - Innenriks

Leder: Hvorfor SV (likegodt) kan forsvinne fra norsk politikk

Leder, Kureren, 16. august 2013 - SV ligger langt under sperregrensen på de siste målingene. Det er, ifølge Kureren, ikke ufortjent. Partiet har nemlig kastet kampen mot sosial urett på båten og kjemper kun en håpløs kamp om å være best i den borgerlige miljøklassen. Derfor har kjernevelgerne forsvunnet.

SV er på vei ut av Stortinget ikke på grunn av nederlagene i miljøpolitikken, men fordi partiet glemte sin sosialistiske arv og ble et borgerlig miljøparti. Når målet er å bygge ned norsk oljevirksomhet, norske arbeidsplasser og i siste omgang kjøpekraften til den jevne nordmann, kan rest-SV like godt slå seg sammen med Miljøpartiet de Grønne.

Miljøbevegelsens historie har siden sin begynnelse på 1800-tallet alltid vært en borgerlig-konservativ historie med et mål om å stenge massene ute fra skjøre naturressurser slik at de forble intakte for de ressurssterke. Og i et sosialistisk univers er det massene, folkeflertallet, man tar i forsvar, noe SV ikke har gjort på lenge gitt sine snevre miljøpreferanser.

Slik er det også med miljøbevegelsen i dag. Den vil redusere konsumet, for massene, så klart; ikke for de rike som kan ta seg råd til ekstraavgiftene. Den vil begrense vår bevegelsesfrihet ved å gjøre bilbruk og flyreiser for dyre for massene. Og den vil at vi skal bygge ned arbeidsplasser og statsinntekter som kommer fra den "umoralske" oljeutvinningen. Og dette støtter et såkalt Sosialistisk Venstreparti.

SV har stolte røtter fra den ytre norske venstresiden og har vært en viktig premissleverandør i norsk politikk i flere tiår. Selv uten regjeringsmakt har SV vært en viktig korreks til Arbeiderpartiet på venstresiden, og partiet har stått opp mot sosial urett i Norge og utenfor landets grenser.

Derfor var det mange som håpte at SV ville stå opp og kjempe for sine sosiale standpunkt da partiet endelig kom i regjering for åtte år siden. Særlig hadde man tro på at SV ville få til noe konkret i fattigdomsbekjempelsen i Norge og ta tak i for eksempel rusrelatert fattigdom. Men realiteten er at antall fattige har økt med SV i regjering, og vi står i den tragikomiske situasjonen at Høyre og KrF nå har større troverdighet enn SV når det gjelder å sette inn virksomme tiltak mot innenlands fattigdom.

Hvordan kunne det komme så langt?

Det er ikke SVs gjennomslagskraft i regjeringen som er problemet. Det er slagene SV har kjempet de siste åtte år som er problemet. Og de har vært mot miljøpolitiske vindmøller som det sosialdemokratiske Arbeiderpartiet ikke har kunnet godta.

SV har derimot ikke ført en seriøs kamp mot sosial urett. Der har faktisk Arbeiderpartiet gjort en bedre jobb for landet generelt, og Senterpartiet for befolkningen i distriktene.

Og med et nytt parti som fronter alle de radikale miljøstandpunktene, hvem er det da som trenger et SV som ikke lenger kan kalle seg sosialistisk? Ingen, unntatt Arbeiderpartiet, som trenger SV for å vinne et nytt rødgrønt flertall i september.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no