See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 25.02.2014 - USA planlegger full tilbaketrekking fra Afghanistan i år
» 25.11.2013 - Ny strid om norsk Afghanistan-innsatsChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


USAs president Barack Obama og Afghanistans president Hamid Karzai i Kabul i 2010
© Pete Souza/White House/Kureren
Politikk - Afghanistan

Afghanistans president mottok CIA-penger i 10 år

Khalil Roman, tidligere visesekretær i Karzais regjering

© Khalil Roman/Kureren
Kureren, 30. april 2013
- Afghanistans president Hamid Karzai har bekreftet at hans kontor mottok penger fra den amerikanske regjeringen, kort tid etter at avisen 'New York Times' rapporterte om millionutbetalinger fra CIA i minst ti år.

"Ja, kontoret til det nasjonale sikkerhetsrådet har fått støtte fra den amerikanske regjeringen gjennom de siste 10 årene, ikke i stor skala, men i liten skala," sa president Karzai i samtale med journalister i Helsinki i går. Karzai er for tiden på offisielt besøk i Finland.

Ifølge den afghanske avisen 'Pajhwok', har den afghanske presidenten forklart at den amerikanske hjelpen ble brukt til ulike formål, blant annet til behandling av syke offiserer, betaling av husleie og andre operasjonelle formål. Karzai takket samtidig for den amerikanske hjelpen, som hadde vært "svært nyttig for administrasjonen i Afghanistan."

'New York Times', som siterer amerikanske tjenestemenn i Afghanistan, rapporterte i går at, "i mer enn et tiår, har bunter med amerikanske dollar blitt pakket i kofferter, ryggsekker og noen ganger i plastposer, og lagt igjen på kontorene til presidenten av Afghanistan hver måned."

Ifølge den amerikanske storavisen, var pengebruken ment å sikre CIAs påvirkning på den afghanske regjeringen, mens den i virkeligheten i hovedsakelig bidro til å forverre korrupsjonen og gi mer makt til krigsherrene i landet.

Pengene "kom inn og ut i hemmelighet," sa Khalil Roman til den amerikanske avisen. Roman har vært visesekretær i Karzais regjering mellom 2002 og 2005. "Vi kalte dem spøkelsespenger," la han til.

Både det afghanske presidentpalasset og USAs ambassade i Kabul har så langt nektet å kommentere saken, men president Karzai bekreftet altså i dag at det var en kjerne av sannhet i påstandene.

USA forventer å fullføre sitt nåværende oppdrag i Afghanistan innen neste år. Men i forrige uke sa den amerikanske utenriksministeren, John Kerry, at USAs forpliktelser overfor Afghanistan vil fortsette utover 2014. Kerry gjorde det likevel klart at USAs president Barack Obama fortsatt ikke har tatt "sin beslutning" om hvor mange amerikanske tropper som vil bli stående igjen i det sentralasiatiske landet etter 2014.

Den amerikanske presidenten skal bestemme nivået på USAs engasjement i Afghanistan, etter at det militære oppdraget offisielt er sluttført i 2014, etter at det blir skrevet under en bilateral sikkerhetsavtale mellom de to landene. Forhandlingene mellom Obama og Karzai er fortsatt ikke i havn.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no