See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 20.08.2013 - Geriljagruppe "erklærer krig" i Paraguay
» 15.08.2013 - Politisk nybegynner tiltrer som Paraguays president
» 19.04.2013 - Paraguay avholder "verdens mest overvåkede valg"











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Horacio Cartes på valgdagen
© ANR/Kureren
Politikk - Paraguay

Mangemilliardær blir ny president i Paraguay

Kureren, 22. april 2013 - Høyrekreftene tar over i Paraguay, der milliardæren Horacio Cartes fra det autoritære "Partido Colorado" vant gårsdagens valg. Cartes har ingen politisk erfaring, og er mest kjent for anklager om hvitvasking og en fengselsdom for skattesvindel.

Valgkommisjonen i Paraguay har i dag offentliggjort de offisielle resultatene fra søndagens valg i landet, og har utpekt tobaksmagnaten Horacio Cartes (56) som seierherre. Ifølge kommisjonen, vant Cartes valget med 45,91 prosent av stemmene. Da var over 81 prosent av stemmene talt opp.

Ingeniøren Cartes er en av de rikeste personene i Paraguay og har i hovedsak tjent formuen sin på et tobaksimperium. I 1989 måtte han sone en fengselsdom på nesten et år for skattesvindel. Navnet til Cartes har dukket opp i både Wikileaks- og Offshoreleaks-avsløringene i forbindelse med hvitevasking av penger, videre skattesvindel og hemmelige kontoer på Caymanøyene. Påtalemyndigheten i Ascension etterforsker Cartes i forbindelse med hvitevasking.

Hans fremste rival, liberale Efraín Alegre, fikk 36,84 prosent av stemmene. Alegre var presidentkandidaten til en allianse av sentrum-høyre-partier, ledet av Alegres "Partido Liberal Radical Auténtico" (PLRA). Alegre har allerede anerkjent nederlaget.

Den sosialistiske kandidaten Mario Ferreiro kom på tredjeplass med kun 5,69 prosent av stemmene, etterfulgt av 3,43 prosent for Carrillo Hannibal, kandidaten for det venstreorienterte partiet "Frente Guasú", som ledes av Paraguays avsatte president Fernando Lugo.

3,5 millioner paraguayanere har på søndag også kunnet velge en ny visepresident, de 45 medlemmene av senatet, 80 medlemmer av underhuset og guvernører i de 17 provinsen. Valgkommisjonen har fortsatt ikke offentliggjort resultater fra disse stemmegivningene.

Valgdeltakelsen lå på 68,4 prosent, noe høyere enn forventet. Paraguayansk presse har før valget beklaget lite interesse for valget blant de stemmeberettigede, samt en tradisjon for å kreve penger for å gi sin stemme til en av kandidatene. Ingen av kandidatene har utmerket seg med politiske kampsaker men heller fokusert på patriotiske slagord.

Med valget av Cartes, kommer det dominerende partiet "Colorado" igjen til makten. Partiet er mest kjent for det halvfascistiske diktaturet til Alfredo Stroessner fra 1954 til 1989. I alt har "Colorado" styrt Paraguay i seks tiår fra 1947, stort sett på svært autoritært vis. Partiets hegemoni endte i 2008 etter at sosialdemokraten og eksbiskopen Lugo fikk makten som leder for en sentrum-venstre-allianse.

Men Lugo ble i fjor fjernet fra makten etter stridigheter i koalisjonen og et mistillitsvotum i senatet i Ascension. Siden den tid har visepresidenten, Federico Franco fra det liberale partiet, styrt landet. Selv om paraguayansk høyesterett anerkjente maktbyttet som legitimt, ble det stemplet som et "kupp" av nabolandene, som suspenderte Paraguay fra Mercorsur og Unasur, de to viktigste regionale organisasjonene.

Søndagens valg var det første etter at president Lugo ble avsatt for ti måneder siden. Det ble fremskyndet, trolig på grunn av presset fra andre latinamerikanske land som krevde at den grunnlovsmessige ordenen måtte gjenopprettes i Paraguay.

Det forventes at Paraguay vil bli gjenopptatt i de regionale organisasjonene etter den 15. august, når Horacio Cartes skal tas i ed som Paraguays neste president.

Les mer om forberedelsene til valget i Paraguay i denne artikkelen: "Paraguay avholder 'verdens mest overvåkede valg'".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no