See also:
» 04.03.2014 - Obama foreslår skattelette for fattige og middelklassen
» 25.02.2014 - USA planlegger full tilbaketrekking fra Afghanistan i år
» 04.01.2014 - USA: Republikanerne blir et kreasjonistisk parti
» 11.12.2013 - Demokrater og republikanere enige om 2-års budsjett
» 04.11.2013 - New York får "europeisk sosialdemokrat" som borgermester
» 18.10.2013 - "USA er i ferd med å utvikle nye atomvåpen"
» 17.10.2013 - USA gjenåpnes i dag, enn så lenge
» 30.09.2013 - USA: Alle offentlige kontorer kan bli stengt











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Obama på sitt kontor i Det hvite hus
© Pete Souza/White House/Kureren
Politikk | Samfunn - USA

Våpenkontrolloven vinner sin første seier i USA

National Rifle Association (NRA) krever at alle håndvåpen fortsetter å være fritt tilgjengelige

© NRA-ILA/Kureren
Kureren, 12. april 2013
- Det amerikanske senatet vil endelig kunne stemme for eller mot det mest restriktive lovforslaget om våpenkontroll i landet på 20 år. I går kveld overvant lovforslaget sitt første hinder, nok støtte til at det kan debatteres i senatet.

Avstemningen, med 68 stemmer for og 31 mot, var en seier for USAs president Barack Obama og for det demokratiske partiet. Men den endelige seieren vil være mer komplisert. Det republikanske partiet har til hensikt å presentere en rekke endringer i løpet av prosessen. Opposisjonen legger opp til en lang debatt der de enkelte senatorene kan demonstrere sin sterke motstand mot den nye loven.

I alt 16 republikanske senatorer stemte for at den nye loven skal debatteres i kongressen. Støtten dokumenterer splittelsen blant republikanerne rundt spørsmålet om våpenkontroll. Men i det demokratiske partiet er det heller ingen enstemmighet. To demokratiske senatorer - fra Arkansas og Alaska, to delstater med en lang tradisjon for å forsvare friheten til å bære våpen - stemte mot.

Massedrapet i Newtown for noen måneder siden har hatt en betydelig innflytelse på holdningen til våpen i det amerikanske samfunnet og gjorde at Obama tok initiativet til en drastisk endring av forskriftene om våpenkontroll i landet. Torsdagens avstemning viser at politikerne i Washington også har forandret sinnelag i denne gamle debatten.

Den mektige "National Rifle Association", som har en stor del av æren for at USA har blant verdens mest liberale våpenlover, har i siden massakren i Newtown presset mange av politikerne i kongressen, både demokrater og republikanere, til å være tro mot sine standpunkt mot våpenkontroll.

Men også Det hvite hus har i de siste dagene presset på de mest motvillige demokratiske senatorene til å stemme for forslaget. USAs president har lansert en ambisiøs landsomfattende kampanje for å oppfordre lovgiverne til å diskutere loven og har til hensikt å fortsette å gjøre dette mens senatet nå vil begynne å diskutere endringer til lovforslaget.

Blant endringsforslagene som republikanerne har tenkt å foreslå, er regler som tillater folk å bære våpen i føderale bygninger eller nasjonalparker og forenkler transport av våpen mellom delstatene.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no