See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» 07.04.2015 - Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» 03.04.2014 - Det går mot lavere kortgebyrer i Europa
» 02.04.2014 - Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien
» 02.04.2014 - Chile: Bachelet øker skattene
» 18.03.2013 - Nytt stort gassfunn i Tanzania











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Norges utviklingsminister Heikki Holmås (v) og Tanzanias energiminister Sospeter Muhongo (h)
© IISD/Kureren
Økonomi - Tanzania

700 millioner i norsk strømbistand til Tanzania

Kureren, 10. april 2013 - Tanzania har sikret seg en norsk ekstrabistand på 700 millioner kroner, som i løpet av fire år skal gå til å gi folk på landsbygda strøm. Tanzania har satt i gang et storstilt prosjekt for å doble strømtilgangen innen 2025.

Utviklingsminister Heikki Holmås og Tanzanias energiminister, Sospeter Muhongo, undertegnet avtalen i Oslo i går, som er verdt 700 millioner kroner over fire år. Begge statsrådene deltok på det internasjonale toppmøtet om energi og utvikling.

I Tanzania bor åtte av ti på landsbygda. Og kun seks prosent av disse har tilgang til moderne energi. Ifølge tanzanianske myndigheter, vil det ta mange år og kreve store offentlige subsidier å øke tilgangen. Men landet har tatt mål av seg for å bedre situasjonen.

Statens mål er innen 2025 å øke andelen med tilgang til strøm fra 14,5 til 30 prosent på landsbasis i Tanzania, og på landsbygda opp fra 6,5 til 15 prosent.

For å nå målene, har den tanzanianske staten etablert Fondet for energi på landsbygda som sitt viktigste virkemiddel. Fondet blir forvaltet av den statlige organisasjonen Rural Energy Agency (REA). Sverige, Verdensbanken og EU støtter også fondet. Norge blir nå den største bidragsyteren, ifølge Holmås.

Mer enn 90 prosent av investeringene i fondet har så langt gått til utvidelse av strømnettet. Dette er den mest effektive måten å nå ut til landsbygda på. "Men de norske pengene skal også kunne brukes til lokale løsninger for produksjon av fornybar energi der strømnettet ikke når ut," opplyser UD.

Men den norske bistanden på 700 millioner blir kun en dråpe i havet dersom Tanzania skal nå sine ambisiøse mål om dobling av strømtilgangen. For å realisere planen, må det trolig til en tidobling av investeringene i Fondet for energi på landsbygda.

"Økt tilgang til strøm på landsbygda er helt nødvendig for rettferdig utvikling i Tanzania," understreker uviklingsminister Holmås i en pressemelding i dag. "Samtidig er det krevende å få til. De som bruker strømmen må betale for seg. Vi vil følge nøye opp kvaliteten på enkeltprosjekter, nødvendige reformer, kapasiteten i organisasjonen og trusler mot bærekraften," legger Holmås til.

Tanzania har som mål å bli et mellominntektsland i løpet av tolv år. "Økt tilgang på strøm er helt nødvendig for å nå målet. Skal Tanzania lykkes må de tenke stort og forbedre systemene ut over enkeltprosjekter," påpeker Holmås.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no