See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 02.04.2014 - Chile: Bachelet øker skattene
» 06.04.2013 - Vujanovic favoritt i Montenegros presidentvalg











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Montenegros president Filip Vujanovic
© EU/Kureren
Politikk - Montenegro

Knapp valgseier for Montenegros president

Miodrag Lekic stilte som kandidat for den montenegrinske opposisjonen

© Zvanicna Lekic/Kureren
Kureren, 8. april 2013
- Det ble knappere enn forventet for Montenegros sittende president Filip Vujanovic etter at valgkommisjonen sent i dag la frem de offisielle tallene. Det rådde lenge forvirring etter at begge kandidatene hadde utrop sin seier i går kveld.

Montenegros valgkommisjon la i dag frem de offisielle resultatene etter søndagens valg i det eksjugoslaviske landet. 51,2 prosent av velgerne hadde sikret fortsatt flertall for sittende president Vujanovic, mens 47,8 prosent støttet utfordreren fra en nærmest komplett opposisjonsallianse, Miodrag Lekic.

Resultatet ble lagt frem med noe forsinkelse, nesten ett døgn etter at valglokalene stengte. I mellomtiden hadde begge kandidatene rukket å utrope seg selv til vinnere. De påberopte seg representanter for sine respektive partier i valgkommisjonen.

Valgtaperen Lekic, en tidligere utenriksminister for den oppløste unionen Serbia og Montenegro, har fortsatt ikke anerkjent nederlaget. Opposisjonsalliansen som støtter ham har i kveld erklært at de vil undersøke resultatene og valgkommisjonens arbeid nøye for å se om det har forekommet valgfusk.

Opposisjonen anklager også regjeringen for å ha manipulert manntallet før valget. De melder særlig om at det i småbyen Rozaje skal ha blitt lagt til 500 personer i manntallet kort tid før valget, og at mange av disse skal være mindreårige. Videre hevder opposisjonen at regjeringspartiene skal ha "kjøpt stemmer" for den sittende presidenten.

Valget i Montenegro har stått om presidentembetet, som har mistet mye betydning under Vujanovic, som anklages for å overlate for mye av makten til landets sterke mann, statsminister Milo Djukanovic. Djukanovic har gitt sin fulle støtte til den sittende presidenten, begge sosialdemokrater.

Hittil har statsminister Djukanovic president Vujanovic sittet trygt ved makten, ikke minst fordi opposisjonen har vært håpløst splittet mellom ulike ideologier og etniske skillelinjer, samt i spørsmålet om Montenegros uavhengighet eller videre union med Serbia. Montenegro skilte lag fra unionen med Serbia etter en folkeavstemning i 2006, der blant annet kandidaten Lekic anbefalte å bibeholde unionen.

Men nå hadde opposisjonen for første gang samlet seg om Lekic, som viste seg å bli en tøff utfordrer for president Vujanovic. Lekic har i stor grad kritisert det tette samarbeidet mellom Vujanovic og statsminister Djukanovic. Sistnevnte har i stadig økende grad blitt satt i forbindelse med den massive korrupsjonen og svarte økonomien i Montenegro.

Les mer om valgkampen og de to kandidatene i Montenegro i denne artikkelen: "Vujanovic favoritt i Montenegros presidentvalg".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no