See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 03.04.2014 - Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» 02.04.2014 - 3 av 4 russere støtter Putin dersom han går til krigChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


José Vicente Coto, lederen for El Salvadors direktorat for legemidler.
© DNM El Salvador/Kureren
Samfunn - El Salvador

El Salvador halverer medisinprisene

Kureren, 5. april 2013 - Hittil har El Salvador vært et av landene der leggemidler er dyrest, ifølge offisielle data. Men nå har regjeringen tatt tak og vedtatt en lov som senker prisene på de 4.000 legemidlene som selges i landet fra 35 til 60 prosent.

Legemiddelloven har skapt glede, men også frykt for at legemiddelindustrien vil trekke tilbake livsviktige medisiner fra det salvadoranske markedet.

"Folk kommer til å ha medisiner tilgjengelig, alle kan kjøpe dem og prisene som vi nå fastsetter er priser som tillater produsentene å opprettholde en virksomhet som vil gi dem en rimelig fortjeneste som i resten av verden," beroliget José Vicente Coto, lederen av El Salvadors direktorat for legemidler, i dag.

Men ikke alle er enige med Coto. Fire store internasjonale farmaselskaper - AstraZeneca, Novartis, Pfizer og Roche - har trukket tilbake salget av 38 produkter. De hevder at de ikke kan levere produktene på det salvadoranske markedet til de nye maksimumsprisene på grunn av "faktorer som produksjonskostnader, import, distribusjon og skatt på medisiner."

Blant disse 38 produktene er Viagra fra Pfizer, et legemiddel som har hatt en enorm og voksende popularitet på det nasjonale markedet, som i andre land.

Helsemyndighetene i El Salvador har understreket at de "nye prisene på legemidler skal redde liv i landet og vil få en slutt på utbyttingen som hadde etablert seg uten at noen regulerte det."

El Salvadors president, Carlos Mauricio Funes, mener at legemiddelloven er "et av de viktigste og omfattende sosiale fremskrittene" i landets moderne historie.

Regjeringen og interesseorganisasjoner har ønsket lovreguleringen av de nye prisene velkommen. Blant annet vil kolesterolmedikamenter, som hittil har kostet 68 dollar (390 kroner), nå få en makspris på 37 dollar (212 kroner). Medikamenter for diabetikere kostet før 24 dollar (137 kroner), og skal nå gå ned til 14 dollar (80 kroner).    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no