See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 03.04.2014 - Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» 02.04.2014 - 3 av 4 russere støtter Putin dersom han går til krigChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Maldivenes president Muhamed Wahid
© Presidency/Kureren
Samfunn - Maldivene

Maldivene: Sjokk over piskedom mot voldtatt 15-åring

Kureren, 28. februar 2013 - På Maldivene er en 15-årig jente blitt dømt til 100 piskeslag for utukt etter at hun hadde blitt seksuelt misbrukt av sin stefar i årevis. Selv på øygruppen vekker dommen sinne, og president Muhamed Wahid lover å endre lovgivningen for å stoppe slike dommer.

Den 15-årige jenta ble dømt av en ungdomsdomstol etter å ha blitt tiltalt for utukt og utenomekteskapelig sex, noe som er forbudt for kvinner i den muslimske øystaten. Hun ble dømt til 100 piskeslag, noe som skal utføres når hun fyller 18.

Jenta kom i politiets søkelys da hennes døde spedbarn ble funnet. Det viste seg at hun hadde født et barn av stefaren sin, som i årevis hadde tvunget henne til seksuelt misbruk. Stefaren drepte så spedbarnet hennes uten hennes viten for å skjule beviset for sin misgjerning. Til hans forbauselse var det likevel den 15-årige jenta som ble trukket for retten, og ikke stefaren.

Dommen har også forbauset mange maldivere, mens den har høstet massiv protest internasjonalt.

Selv Maldivenes president Muhamed Wahid innser at lovgivningen i øystaten sørvest for India er antikvert og inhuman. I en pressemelding kunngjør Wahid i dag at han og regjeringen "er dypt bekymret" over dommen mot 15-åringen. "Regjeringen mener at hun er offer for seksuelt misbruk, og at hun bør behandles deretter av staten og samfunnet."

Presidenten lover at han vil presse på for at 15-åringen får en rettferdig behandling. "Regjerningen mener at denne saken bør ankes. Jenta er under oppsikt av statlig barnevern og regjeringen vil påse og overvåke ankesaken hennes sammen med jentas advokat for å forsikre seg om en riktig dom og at rettighetenes hennes beskyttes," sa Wahid.

Presidenten forsøker også å forklare hvordan en slik absurd dom i det hele tatt kunne komme i stand, og han innrømmer at de folkevalgte på Maldivene ikke har gjort jobben sin med å modernisere lovverket i øystaten.

Ifølge president Wahid, er barns rettigheter beskyttet av både FN-konvensjoner og landets egne lover. "Selv om Maldivene vedtok en moderne, ny og demokratisk grunnlov i 2008, har mye av den parallelle lovgivningen som skulle reformere kriminalretten og ungdomsretten ikke blitt sluttført," forklarer Wahid, og ber parlamentet få fortgang i lovreformene.

Presidenten ba videre om at alle som kommer i befatning med seksuelle og andre overgrep mot barn, inkludert ungdomsdomstolene, "å se på sakene med menneskerettsbriller og behandle hver eneste sak i barnets interesse."

På bakgrunn av den oppsiktsvekkende dommen mot 15-åringen har den maldiviske regjeringen også satt ned en ny komité som skal se på hvilke deler av lovverket som skal beskytte barn som bør reformeres øyeblikkelig.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no