See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» 07.04.2015 - Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» 03.04.2014 - Det går mot lavere kortgebyrer i Europa
» 02.04.2014 - Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien
» 02.04.2014 - Chile: Bachelet øker skattene
» 01.04.2014 - Japan stanser hvalfangsten etter dom i FN-domstolChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Økonomi - Namibia

Fortsatt sunn vekst i Namibia

Gruvebåten "MV Debmar Atlantic" høster diamanter utenfor kysten av Namibia

© De Beers/Kureren
Kureren, 21. februar 2013
- Namibia opplever fortsatt sunn økonomisk vekst, som de fleste afrikanske land, viser de nye økonomiske dataene for landet. Veksten trosser høye oljepriser og den langsomme utviklingen i nabolandet og hovedmarkedet Sør-Afrika.

Ifølge den nyeste evalueringen av Namibias økonomi presentert av Pengefondet (IMF) i går, har det sørvestafrikanske landet fortsatt en sunn økonomisk utvikling. Namibia opplevde også nedgang i økonomien under finanskrisen, med negativ vekst i 2009.

Siden den gang har det gått raskt fremover i Namibia, viser IMF-statistikken, med en BNP-vekst på hele 6,6 prosent i 2010. Siden dette har den årlige veksten ligget på mellom 4 og 5 prosent av BNP. For 2013 venter Pengefonde og namibiske myndigheter en vekst på 4,2 prosent.

Namibia har dermed klart seg relativt godt i forhold til landene i Det sørlige Afrika, som har hatt en lavere vekst enn andre afrikanske regioner. Namibia har etter 2009 vært et godt land å investere i.

Ifølge IMF-analysen er både budsjettsituasjonen og finansmarkedet under god kontroll i Namibia, og landet har en beskjeden utelandsgjeld tilsvarende kun 28,8 prosent av BNP. Landet er imidlertid for avhengig av gruvesektoren og inntektene fra tollunionen i Det sørlige Afrika, som er svært svingende.

Det er særlig diamanthøstingen som har gitt det befolkningstynne Namibia betydelige eksportinntekter. IMF hevder at det meste av eksportveksten de siste årene kan tilskrives økte diamantpriser på verdensmarkedet.

Men i Namibia har produksjonen av diamanter også økt, og nye produksjonsfelt er blitt funnet, særlig til sjøs. Siden 2011 er det den maritime høstingen av diamanter som er størst i Namibia og overgår landbaserte gruver. Ifølge diamantgiganten De Beers, som også er aktiv i Namibia, har landet "de største kjente maritime ressursene av diamenter i verden, beregnet til mer enn 80 millioner karat og til å representere mer enn 90 prosent av landet diamantressurser."    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no