Flere saker om Vest-Sahara:
Nyhetsside, Vest-Sahara 
Arkiv, alle saker om Vest-Sahara 
Innenriks | Vest-Sahara
Økonomi
Etikkrådet vil granske Oljefondets investeringer i Vest-Sahara

Kureren - Blant de største investeringene Oljefondet har gjort er i det franske oljeselskapet i Total. Men dette kan nå bli historie. Etikkrådet varsler en vurdering om Oljefondet bør selge seg ut av Total på grunn av selskapets lovstridige engasjement i Vest-Sahara, som er okkupert av Marokko.
Vest-Sahara
Politikk
Titalls sårede i Vest-Sahara etter marokkanske angrep

Kureren - I hovedstaden i det okkuperte Vest-Saharas, El Aaiún, har det siden onsdag vært flere fredelige demonstrasjoner som er blitt møtt med vold fra det marokkanske politiet. Resultat er flere titalls sårede, blant dem Raftopris-vinner Mohammed Daddach.
Marokko | Vest-Sahara
Politikk | Økonomi
EU får "tyvfiske" utenfor okkuperte Vest-Sahara

Kureren - EU-parlamentet vedtok i dag, under protest, en fiskeriavtale med Marokko som tillater "tyvfiske" i Vest-Saharas farvann. For dette betaler EU 30 millioner euro til Marokko, som har okkupert Vest-Sahara siden 1975. Et stort mindretall stemte mot avtalen.
Vest-Sahara
Debatt
EU og Vest-Sahara: "Støtt okkupasjon - få fredspris"

Debatt, Kureren - EU aksepterer med viten og vilje å støtte Marokkos okkupasjon av Vest-Sahara så lenge dei sjølve kan tene på det, skriver Mads Opheim, leiar i Ungdom mot EU.
Vest-Sahara
Samfunn
Massegraver avdekkes i Vest-Sahara

Kureren - Rettsmedisinere har avdekket to massegraver i Vest-Sahara med åtte henrettede personer. Levningene er identifisert som saharawier som ble bortført av marokkanske styrker i 1976. Over 500 saharawier skal ha forsvunnet siden Marokko okkuperte deler av Vest-Sahara.

» "Grønn energi sementerer Marokkos okkupasjon i Vest-Sahara"
» Vest-Sahara truer Marokko med krig
» FN skal ikke overvåke menneskeretter i Vest-Sahara
» Marokko nekter EU-delegasjon innreise
» Vest-Saharas flyktninger får sitt første universitet

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no