See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Senegals hovedstad Dakar
© Tourisme Dakar/Kureren
Reise - Senegal

Senegal avskaffer dyrt visum

Avskaffes: Biometrisk visum til Senegal

© Senegal Export/Kureren
Kureren, 6. april 2015
- Det nye biometriske visumet til Senegal ble feiret som en teknisk innovasjon da det ble lansert i 2013. Men den dyre og tidkrevende prosedyren viste seg raskt å være mer til bry enn til nytte. Nå blir det avskaffet igjen, per presidentdekret.

Fra og med 1. mai 2015 skal reisende til vestafrikanske Senegal slippe å brys med det fancy men omstendige biometriske visumet. Det annonserte landets president, Macky Sall, i en tv-overført tale til nasjonen, der han blant annet gikk inn på hvordan reiselivet i Senegal skulle gjenopplives.

Ifølge Au-Senegal.com, har det biometriske visumet vært omdiskutert siden det ble innført i 2013. For noen innebar det et prestisjeprosjekt som demonstrerte senegalesisk suverenitet. For andre representerte det et frontalangrep på den viktige reiselivsbransjen i landet. Sistnevnte synes å ha hatt rett i sin argumentasjon.

Med de biometriske visumene ble det både en kompleks og dyr affære å be om innreise til det populære reisemålet. Visumet kostet hele 50 euro (400 kroner) og prosessen ble håndhevet av et privat selskap, Snedai, med sete i Elfenbeinskysten. Snedai forlangte at det skulle tas et bilde for hvert visum, noe som måtte skje på et senegalesisk konsulat, selv om mange nasjonaliteter har rett til å få utstedt visum ved ankomst.

"Ansatte i reiselivsbransjen beklaget gjentatte ganger de hindringene dette medførte, samt det betydelige fallet i turister, som valgte å reise til land med mer fleksible innreiseordninger," påpeker Au-Senegal.com.

President Sall sa seg til slutt enig med kritikerne i bransjen. Han annonserte bortfallet av biometriske visumer som del av en pakke "insentiver for en gjenoppblomstring av reiselivssektoren." Andre initiativer inkluderte blant annet lavere avgifter på flybilletter til og fra Senegal.

Tradisjonsrikt reisemål
Senegal er det vestafrikanske landet med lengst tradisjon som feriemål. Allerede tidlig på 1970-tallet åpnet de første kompleksene langs den vakre sørkysten, i landsdelen Casamance. Det er stort sett franske turister som har oppdaget de storslåtte strendene, den gode maten og gjestfriheten i Casamance, selv om senegalesiske myndigheter også prøver å nå ut mot Nord-Europa.

I 2008 nådde Senegal opp i 1 million utenlandske turister på årlig basis. Men siden dette har det stort sett vært stillstand eller nedgang i den senegalesiske reiselivsbransjen.

Mens kystdestinasjonene i Casamance stagnerer, er landets eldste reisemål, byene Dakar og St. Louis, like vibrerende som noensinne. Livlige Dakar oppfattes som Vest-Afrikas kulturelle hovedstad, og kan fremvise et stort antall besøkende hvert år. St. Louis, den gamle metropolen nord i landet, er en romantisk, søvnig variant som innbyr til en rolig byferie.

Med enklere visumprosedyrer og billigere flybilletter oppnår kanskje Senegal snart de besøkstallene landet fortjener. På tross av langt flere severdigheter, mer kultur, bedre infrastruktur og langt høyere kvalitet på tjenestene, ligger Senegal nemlig bak lillebror og nabo Gambia som reisemål - noe som i hovedsak skyldes at det snakkes engelsk i Gambia og fransk i Senegal.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no