See also:China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Møter kritiske blikk fra Europa: Høyre-FrP-regjeringen
© Heiko Junge/Statsministerens kontor/Kureren
Innenriks

Pressen i Europa: "Ny norsk regjering med rasister"

Oppslag i franske Le Monde i dag

© Faksimile/Kureren
Kureren, 16. oktober 2013
- Den nye Høyre-FrP regjering møtes igjen med storm i utlandet, og nesten hele oppmerksomheten rettes mot FrP. Avisene fra Spania til Russland kaller i dag den nye norske regjeringen for alt fra "populistisk", "høyreekstrem" og "rasistisk" og noen framstiller til og med ministerne som "Breivik-kollegaer".

Det landet på kontinentet som i dag har den bredeste dekningen av den nye norske regjeringen er Spania, reisemål nummer én for mange nordmenn. Det dominerende spanske nyhetsbyrået EFE, som er både statseid og regjeringskontrollert, dekker regjeringsskiftet i en artikkel som trykkes i en lang rekke spanske og latinamerikanske medier.

I artikkelen, med den nøytrale tittelen "Regjering ledet av konservative Solberg tar makten i Norge," forklarer EFE at "det konservative partiet skal ha elleve ministerposter mens det rasistiske Fremskrittspartiet, som er ved makten for første gang, skal ha syv."

Også Spanias største avis El País skriver i dag om Norge. "Den største nyheten om den nye regjeringen i Norge er ikke at den er ledet av en kvinne, eller er den har kjønnsparitet (ni menn og ni kvinner), eller at en håndfull av dem er i trettiårene. Det som er enestående er en koalisjonen inkluderer det høyrepopulistiske Fremskrittspartiet, et parti som ingen så langt hadde ønsket å dele makten med," skriver El País. Avisen minner også om at "FrPs ledere har kommet med mange klart rasistiske uttalelser."

El País har allerede tidligere kalt FrP både rasistisk og høyreekstremt, og forklarte tidligere i høst overfor Kureren hvorfor de fortsetter å gjøre dette. Les mer om saken i denne artikkelen: "El País: Derfor kaller vi FrP rasister og høyreekstreme".

Også Spanias nest største avis, El Mundo, forklarer leserne sine i dag at "FrP er sett på som høyreeks

Russiske RBC er i dag det mest kritiske mediet til regjeringen Solberg

© Faksimile/Kureren
tremt i det nasjonale politiske miljøet."

I Italia har også mange medier reprodusert en artikkel fra nyhetsbyrået ANSA med tittelen "Norge: Ny regjering tiltrer, med høyreekstreme populister for første gang". ANSA presiserer at "det populistiske Fremskrittspartiet er tilhengere av en hard linje vedrørende innvandring og av massive skattelettelser." Artikkelen er også blitt publisert i media utenfor Italia, som i avisen Ticin i nabolandet Sveits.

I Frankrike er de fleste avisene enige om å kalle Norges nye regjering "høyrevridd" med delaktighet av "høyrepopulister". Grunnen til det er at mange av de franske mediene, blant annet de store avisene Libération og Le Monde, bruker en artikkel fra det dominerende franske nyhetsbyrået AFP.

I artikkelen forklares det at "FrP, som er vanskelig å klassifisere, har blitt holdt i opposisjonen siden oppstarten for 40 år siden, fordi partiets holdninger anses for å være for radikale i asylretten og skattepolitikken eller i forhold til klimaendringer."

"Etter at Madamme Jensen fordømte den økende islamiseringen av samfunnet for noen år siden, har partiet dempet innvandringstemaet, spesielt etter de blodige angrepene fra høyreekstreme Anders Behring Breivik," utdyper den mye siterte AFP-artikkelen videre, som også påpeker den historiske koplingen mellom Breivik og FrP.

Den samme artikkelen er også blitt publisert i andre store aviser utenfor Frankrike, som Le Soir i Belgia og Nieuws i Nederland, der begge avisene karakteriserer den nye norske regjeringen som "høyrepopulistisk". Det samme gjelder for tyske medier som har trykket utdrag av

Oppslaget i den greske avisen Iefemerida i dag

© Faksimile/Kureren
AFP-artikkelen.

I den tyskspråklige pressen er dommen, nærmest som vanlig, noe mildere, og de store mediene forbigår til en stor grad regjeringsskiftet. Blant avisene med større oppslag er østerrikske Der Standard, som omtaler det "høyrepopulistiske" FrP og at Siv Jensen "måtte gi opp kravet om å tappe Oljefondet i større fart allerede i løpet av koalisjonsforhandlingene." En mindre notis fra det tyske nyhetsbyrået DPA omtaler FrP i det samme ordelaget.

Blant "Syden-reisemålene", som Hellas og Tyrkia, er det ikke så mange medier som omtaler den nye Høyre-FrP-regjeringen i Oslo. Men den lille omtalen man finner er utelukkende av negativ art. I Hellas sier avisen Iefimerida at Norge nå har fått en "nasjonalistisk regjering". I Tyrkia skriver nettmediet Haber3 at Norge har fått en "mindretallsregjering" med FrP, et parti som er mot innvandring."

Og litt nærmere til Norge, i vår naboland Russland, har Solberg-regjeringen vært en større nyhet. Mediegruppen RBC omtaler regjeringsskiftet i dag med tittelen "Breivik-kollegaer blir medlemmer i Norges regjering". RBC minner om at Anders Breivik var medlem av FrP og at "den nye regjeringen lover å redusere skatt og innvandring til landet".

Den russiske avisen Lenta oppsumerer saken under tittelen "Høyreekstreme med nøkkelposisjoner i norsk regjering". Andre russiske medier har en mer nøytral men kort omtale av regjeringsskiftet.


Oppdatert 17. oktober, 12.30: En tidligere versjon tilskrev feilaktig AFP å ha omtalt FrP som "høyreekstrem".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no