See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboomChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Pakketuren vil også gå over de mektige fjellene nord og øst på Grønland
© Sabra Tours/Kureren
Reise - Arktis

Reiseselskap arrangerer pakketur til Nordpolen

Passasjerene vil oppleve polpunktet fra luften

© Sabra Tours/Kureren
Kureren, 9. oktober 2013
- For første gang får nordmenn anledning til å reise på pakketur til Nordpolen. Riktignok er det kun snakk om en sakte og lav overflygning av selveste polpunktet, men reisen går også innom både Svalbard og utilgjengelige Nord-Grønland.

Det er det mindre reiseselskapet Sabra Tours som har plukket opp den sære ideen med å fly eventyrlystne nordmenn til verdens nordligste punkt. Totalt 166 personer vil kunne delta på denne første pakketuren til Nordpolen.

"Flyreisen, som skjer i samarbeid med Air Berlin, er en ren luftekspedisjon og varer i omtrent 11 timer," forklarer Sabra Tours i en pressemelding i dag.

Flyet vil i visse områder fly lavere og saktere enn normalt for at de reisende skal kunne få optimale observasjonsforhold. "Sjampanjen står også klar når flyet når sitt hovedmål på 90 grader nord, selve polpunktet," lover selskapet.

Foruten polpunktet vil pakketuristene i løpet av reisen også kunne skue utover store deler av Svalbard, Øst-Grønland og verdens nordligste landpunkt Kapp Morris Jessup, helt nord på Grønland. Det vil være "mektige arktiske landskap" som utfolder seg for de skuelystne på flyet dersom værforholdene spiller på lag. Turen, som hittil er planlagt som en engangsfortredelse, arrangeres den 26. april 2014.

"Vi ønsker å invitere folk med på et lite eventyr. Som barn har jo alle forbundet Nordpolen med noe magisk. Nå ønsker vi å skape litt voksenmagi," skryter Trond Olav Paulsrud i Sabra Tours. "For å bidra til å forsterke de arktiske inntrykkene har vi også fått med oss eventyrer Børge Ousland, som vil holde foredrag om sine spennende polerfaringer," legger han til.

Men Sabra Tours er langt fra de første som organiserer pakketurer til polpunktet.

Blant annet i Tyskland er det flere reiseselskap som har Nordpolen som et fast reisemål. Dette organiseres som regel om sommeren, med utgangspunkt i arktiske cruise og der turistene tas til polpunktet i helikopter. Men det er også et tysk reiseselskap som i juli 2014 vil ta med seg store mengder turister i "50 Years of Victory", verdens største isbryter, helt til polpunktet.

Den økende arktiske turismen har møtt mye kritikk, og miljøvernere er bekymret for økte utslipp og stor belastning i disse svært sårbare strøkene. Sabra Tours har angrepet miljøbekymringene ved å inkludere klimakvoter i billettprisen.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no