See also:
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 12.03.2014 - Mot løsning på fiskerikonflikten med Færøyene
» 12.03.2014 - Etikkrådet vil granske Oljefondets investeringer i Vest-Sahara
» 20.02.2014 - Ikke mer olje i Barentshavet likevel?
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 06.02.2014 - Siv Jensen setter likevel ikke ned lånekravene
» 05.02.2014 - Lav kronekurs gir ny optimisme for norsk eksport
» 29.01.2014 - LO-forbund krever norsk EØS-utmeldelseChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Tim Dodson, konserndirektør for leting i Statoil
© Markus Johansson/Statoil ASA/Kureren
Økonomi - Innenriks | Canada

Statoil gjør sitt største oljefunn utenfor Norge

Bay du Nord-funnet kysten av Newfoundland

© Statoil/Kureren
Kureren, 26. september 2013
- Statoil er et betydelig skritt nærmere utvinning av store oljeressurser utenfor kysten av Canada, der selskapet har gjort sitt største oljefunn utenfor Norge noensinne. Statoil har operatøransvar for feltene utenfor Newfoundland og Labrador.

Statoil og partner Husky Energy annonserer i dag at den første letebrønnen i Bay du Nord-funnet har påtruffet mellom 300 og 600 millioner fat utvinnbar olje. Dette er normalt mer enn nok for kommersiell utvinning.

Statoil har tidligere gjort to betydelige funn i nærområdet. Mizzen-funnet er anslått til å inneholde i alt 100-200 millioner fat utvinnbar olje. Harpoon-funnet, som ble kunngjort i juni, er fremdeles under evaluering og volumene er ikke bekreftet ennå.

Til sammen er det altså gjort funn utenfor Newfoundland og Labrador som burde vise seg å være tilstrekkelige for kommersiell drift. Statoil bekrefter i dag at dette er det største funnet oljeselskapet har gjort utenfor Norge. Selskapet er majoritetseier (65 prosent) og har operatøransvar på funnet.

Likevel er det for tidlig å si om Statoil vil investere i feltene for å starte oljeutvinning utenfor den kanadiske kysten, om lag 500 kilometer nordøst for St. John's. Til dette er de tre funnene fortsatt ikke godt nok kartlagt. Oljeressursene kan nemlig til dels ligge utenfor blokkene Statoil har fått tildelt, de kan være betydelig større eller mindre enn hittil anslått og de geologiske forholdene er fortsatt ikke godt nok kjent.

Dessuten er det ikke bygd opp noen oljeinfrastruktur av betydning i dette offhoreområdet. Alle de tre funnene Statoil har gj

Boreriggen West Aquarius gjorde funnene utenfor kysten av Newfoundland

© Statoil/Kureren
ort så langt ligger på om lag 1.100 meters vanndyp. Dette, og den store avstanden til fastland, betyr at det er svært store investeringer forbundet med oljeutvinning i dette bassenget.

Derfor vil Statoil fortsette å kartlegge området mer før man vurderer å investere i oljeutvinning utenfor Newfoundland. Det bekrefter i dag også Statoils juniorpartner på feltet, det kanadiske oljeselskapet Husky Energy, med en eierandel på 35 prosent.

"Det er spennende at Statoil åpner opp et nytt oljeområde utenfor kysten av Newfoundland. Det fører oss ett skritt nærmere målet om å bli operatør offshore Canada," kommenterer Tim Dodson, konserndirektør for Leting i Statoil.

"Siden vi bare har boret noen få brønner i et stort lisensiert område, som totalt dekker om lag 8.500 kvadratkilometer, krever det mer arbeid," legger Dodson til. "Dette innebærer innhenting av nye seismiske data, i tillegg til ytterligere lete- og avgrensningsboring, før partnerne i lisensen kan vurdere en optimal utbyggingsløsning i dette nye og relativt uutforskede bassenget," forklarer han.

Dodson betegner det nye funnet utenfor kysten av Newfoundland som et "high impact-funn". Dette betyr at funnet ville gi 100 millioner fat oljeekvivalenter netto til Statoil, noe som under mindre utfordrende vilkår automatisk ville vært et kommersielt drivbart funn.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no