See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 03.04.2014 - Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» 05.12.2013 - Nord-Korea utvider tvangsarbeidsleirene











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Nord-Koreas leder Kim Jong un (h)
© Nord-Korea/Kureren
Samfunn - Nord-Korea

Konsentrasjonsleire i Nord-Korea bekreftes av FN-panel

Micheal Kirby leder FN-kommisjonen som gransker menneskerettsbrudd i Nord-Korea

© Jean-Marc Ferré/UN Photo/Kureren
Kureren, 17. september 2013
- En FN-undersøkelseskommisjon har i dag bekreftet eksistensen av konsentrasjonsleire i Nord-Korea og skildrer "ubeskrivelige overgrep" mot politiske fanger i landet. Ekspertene beklager også at Nord-Korea nekter å samarbeide med FN om å avdekke menneskerettsbruddene.

"Detaljrikdommen og det sjokkerende innholdet i personlige vitnesbyrd" av ofre for terroren i Nord-Korea gjorde et dypt inntrykk på Michael Kirby, lederen for en FN-kommisjon som hadde i oppdrag å kartlegge mulige menneskerettsbrudd i Nord-Korea.

Kirby var med å samle inn vitnesbyrd fra tidligere nordkoreanske politiske fanger i Sør-Korea og Japan i løpet av året. I selve Nord-Korea slapp FN-kommisjonen ikke inn. Den pensjonerte australske høyesterettsdommeren var tydelig beveget under presentasjonen av de grusomme funnene sine under en debatt i FNs Genève-kontor.

Kirby siterte kildene sine og oppsummerte et stort antall overgrep begått av nordkoreanske myndigheter, "alt fra bortføringer, tortur og en politikk med avstraffelse på tvers av generasjonene, til vilkårlig varetekt i fengselsleire som preges av bevisst utsulting og ubeskrivelige overgrep."

"Vi har snakket med vanlige folk som ble utsatt for tortur og fengsling for noe så uskyldig som å se på utenlandske såpeoperaer eller for sin religiøse tro," sa Kirby til FNs menneskerettspanel.

"Kvinner og menn som har brukt sin menneskerett til å forlate Nord-Korea og ble tvangsforflyttet hjem igjen fortalte om hvordan de ble utsatt for tortur, seksuell vold, umenneskelig behandling og vilkårlig fengsling," la han til. "Familiemedlemmer av personer som er blitt bortført fra Sør-Korea og Japan beskrev sorgen de opplevde etter at deres kjære ble tvangsfjernet av nordkoreanske agenter."

Kommisjonen som ledes av Kirby ble opprettet av FNs menneskerettsråd i mars i år og ble gitt mandat til for første gang å undersøke de velkjente anklagene mot regimet i Nord-Korea om konsentrasjonsleire, tortur, bortføringer og andre menneskerettsbrudd. Kommisjonens endelige rapport skal presenteres i mars neste år.

På møtet i Genève i dag fremla Kirby deler av rapporten muntlig foran blant annet representanter fra de nordkoreanske myndighetene. Nordkoreanerne reagerte sterkt på Kirbys rapport og kom med sterke beskyldninger mot australieren. Hele rapporten var "fabrikkert av fiendtlige makter," sa en av representantene.

"Folk med sunn menneskeforstand kan enkelt skille sannheten fra løgnene," sa nordkoreaneren, og insisterte på at ingen av menneskerettsbruddene som skildres i rapporten hadde funnet sted i Nord-Korea. Rapporten var derimot et produkt av en sammensvergelse fra "EU, Japan og USA, som et påskudd for fiendtlige tiltak" mot landet. Men Nord-Korea ville stå imot alle vestlige forsøk på å få til et regimeskifte i landet, sa representanten.

Kirby, derimot, beklaget manglende samarbeid fra nordkoreanske myndigheter, som ikke lot FN-kommisjonen komme inn i landet og ikke ville møte kommisjonen i Seoul.

"Derimot," forklarte Kirby, "angrep det offisielle nyhetsbyrået vitnesbyrdene vi har fått som 'bakvaskelser' av Nord-Korea som hadde blitt presentert av 'menneskelig avskum'."

Kirby oppfordret nordkoreanerne til å begynne å samarbeide med kommisjonen slik at påstandene om konsentrasjonsleire, bortføringer, tortur og sulting av fanger kunne tilbakevises. "Så langt peker alt bevismateriale vi har samlet inn i én retning, og bevis for de motsatte påstandene mangler totalt," oppsummerte Kirby.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no