See also:
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 12.03.2014 - Mot løsning på fiskerikonflikten med Færøyene
» 12.03.2014 - Etikkrådet vil granske Oljefondets investeringer i Vest-Sahara
» 20.02.2014 - Ikke mer olje i Barentshavet likevel?
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 06.02.2014 - Siv Jensen setter likevel ikke ned lånekravene
» 05.02.2014 - Lav kronekurs gir ny optimisme for norsk eksport
» 29.01.2014 - LO-forbund krever norsk EØS-utmeldelse











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Peter Batta, leder i Huseiernes Landforbund, utenfor Stortinget (arkivbilde)
© Huseiernes Landforbund/Kureren
Økonomi - Innenriks

Massesøksmål forberedes mot DNB over høy rente

Konsernsjef Rune Bjerke i DNB Asa i møte med bankkunder

© Stig B. Fiksdal/DNB Asa/Kureren
Kureren, 3. juli 2013
- Huseiernes Landsforbund har i dag satt i gang en kampanje for å verve deltakere i et massesøksmål mot DNB og eventuelt andre banker som har hevet renten med 0,3 prosent i inneværende år. Banknæringen sier krav til egenkapital nødvendiggjorde renteøkningen.

Forbundet, som har i overkant av 200.000 medlemmer, startet i dag en større kampanje "for en rettferdig rente" og mot "bankenes griske og grådige rentepolitikk" på sosiale medier. Kampanjen har til hensikt å rekruttere nok deltakere til et planlagt massesøksmål mot DNB og andre banker som hevet rentene i år på tross av lav styringsrente fra Norges Bank.

"Storbanker med DNB i spisen skylder på at regjeringen har pålagt dem å øke egenkapitalen for å sikre bankenes soliditet," sier Huseiernes Landsforbund i en pressemelding i dag. "Statsministeren og finansministeren på sin side sier at de ikke har kommet med offentlige krav som innebærer at lånerentene må heves," legger forbundet til.

Mens ledelsen i storbankene og regjeringens representanter krangler om skylden for renteøkningen, "håver bakene inn ekstra milliardbeløp på boliglånskundenes bekostning," hevder lederen i forbundet, Peter Batta. "Dette er helt uakseptabelt," legger Batta til.

"Derfor vil Huseiernes Landsforbund ta saken til retten etter at rettsferien er over," konkluderer lederen i forbundet videre. I den sammenheng søker forbundet også etter "Norges modigste advokat," legger Batta til.

For å avblåse det planlagte massesøksmålet, har Batta oversendt følgende tre krav til bankene: "Alle banker som har satt opp renten i 2013 må sette den ned med minst 0,5 prosent snarest." Videre skal rentepåslaget på boliglån "normalt ligge 1,5 prosent over 3 måneders NIBOR pengemarkedsrente. Å trygge bankenes egenkapital utover det som er lovmessig fastsatt skal besørges av bankenes eiere," krever forbundet.

Aksjonen "Rettferdig Rente 2013" ble lansert på Facebook i natt. I skrivende stund hadde den generert beskjedne 450 "likes" og et mindre antall positive og negative reaksjoner fra publikum.

Ingen av landets banker har tatt stilling til kravene fra huseierforeningen og trusselen om massesøksmål i dag. Banknæringen forsvarer årets renteheving med at regjeringen la frem nye kapitalkrav for bankene i vår. Finansminister Sigbjørn Johnsen presenterte kravene med at det var "samfunnsøkonomisk lønnsomt at bankene er solide og har god egenkapital."

Ifølge regjeringens nye regler, som trådte i kraft denne uken, skal bankene ha minst 4,5 prosent i kjernekapital. For å bygge opp nok ny kapital til å nå dette kravet, har de fleste bankene, med unntak av Skandiabanken, satt opp lånerenten med 0,3 prosent i år, på tross av at bankenes innlånsrente jevnt har gått nedover. Det er denne økte lønnsomheten som vil gå til å øke bankenes kjernekapital, ifølge banknæringen.

Men ifølge den siste markedsrapporten til Huseiernes Landsforbund, går så å si hele regningen for kapitaløkningen til huseierne. "Tilleggsregningen til boligeierne kan beløpe seg til 5 milliarder kroner eller mer i året; over tid dreier det seg om mange titalls milliarder," heter det i rapporten.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no