See also:
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 12.03.2014 - Mot løsning på fiskerikonflikten med Færøyene
» 12.03.2014 - Etikkrådet vil granske Oljefondets investeringer i Vest-Sahara
» 20.02.2014 - Ikke mer olje i Barentshavet likevel?
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 06.02.2014 - Siv Jensen setter likevel ikke ned lånekravene
» 05.02.2014 - Lav kronekurs gir ny optimisme for norsk eksport
» 29.01.2014 - LO-forbund krever norsk EØS-utmeldelseChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen
© KS/Kureren
Økonomi - Innenriks

Rekordmange konkurser i norsk handel

Kureren, 24. juni 2013 - Andelen konkurser i varehandelen har aldri vært større enn nå. I løpet av årets tre første måneder økte antall konkurser med 50 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Nå krever Virke at politikerne tar tak for å hindre en ny krise.

Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke, presenterte i dag nye undersøkelser om hvordan næringsliv og arbeidstakere ser på fremtiden. Samtidig la organisasjonen frem prognoser som viser hvilke bransjer som vil klare seg bra, og hvilke som vil få det vanskeligere gjennom 2013.

"Nå bremser det opp i alle næringer," advarer Madsen. "Stigende arbeidsløshet og økt usikkerhet gjør dessuten at nordmenn holder hardere på lommeboka. Det rammer i stor grad varehandelen, som er den næringen som sysselsetter flest i Norge. Dette må politikerne ta med seg inn i valgkampen," krever Virke-lederen.

I takt med at nordmenn blir mer forsiktige med pengene, nedjusterer i dag Virke sine prognoser for varehandelen for 2013 med 0,5 prosent. "Nå trenger vi politisk handlekraft for å hindre at vi for alvor går inn i en krise. Norge må satse på omstilling og fleksibilitet. Vi har laget en liste med tiltak vi mener vil bidra til å redde næringsliv og arbeidsplasser," sier Madsen.

Hovedorganisasjonen har lagt frem et åttepunktsplan med politiske tiltak som kan hindre krisen i å bite seg fast. Rådene til regjeringen er blant annet å "gi bånn gass på samferdsel," der mange lønnsomme prosjekter nå sies å stå i kø.

Videre råder Virke til å innføre skattefradrag for rehabilitering, oppussing og tilbygg; lette på kapitalkravene til bankenes utlån til små og mellomstore bedrifter; fjerne formuesskatten; øke adgangen til midlertidige ansettelser; innføre mer fleksible arbeidstidsordninger; satse på den kompetansen som arbeidslivet trenger; og utvide ordningen "SkatteFunn" til å gjelde alle former for innovasjon.

I tillegg til de nye krisetallene fra Virke, viser en forbrukerundersøkelse som organisasjonen nylig har gjennomført, at selv om bedriftene melder om noe Madsen kaller en "bråstopp", så er de som skal handle ikke veldig bekymret for egen økonomi.

Undersøkelsen viser at 21 prosent av de spurte er mer bekymret for økonomien enn for tre måneder siden, men det er relativt lite sett opp imot den heftige konkursraten, ifølge Virke.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no