See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 03.04.2014 - Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» 02.04.2014 - 3 av 4 russere støtter Putin dersom han går til krigChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


FN-ledet matvareprogram for skoleelever i Agarsamat, Tahoua-region, Niger
© Phil Behan/WFP/UN Photo/Kureren
Samfunn - Niger

800.000 vil trenge akutt matvarehjelp i Niger

Barn i Maradi, sør i Niger

© Pierre Holtz/Unicef/Kureren
Kureren, 14. mai 2013
- Rundt 800.000 mennesker i Niger kommer til å trenge akutt matvarehjelp utenfra i de neste månedene på tross av gode avlinger. Grunnen er vansker med å få kornet ut på markedene, sterkt økende matpriser og et stort antall flyktninger fra Mali, ifølge FN.

FN-kontoret for humanitære operasjoner, OCHA, uttalte i går at det kommer til å trenge matvareforsyninger fra nå av og frem til minst begynnelsen av regntiden i Niger, som typisk nok varer fra slutten av juni til ut august.

Ifølge OCHA, er situasjonen kritisk i 13 av Nigers 63 "fylker" (departements). Regjeringen i Niamey hadde foretatt en undersøkelse om matvaresikkerheten i landet i mars, og allerede for to måneder siden var det 84.000 som trengte nødhjelp i form av matvarer.

FN-kontoret rapporterer at avlingene i Sahellandet har vært relativt gode i år, og at det ikke har vært større problemer med tørke. Problemene kommer i stor grad som følge av forsyningsproblemer i det svært store landet. Blant annet har flommer tidligere i år gjort fremkommeligheten svært dårlig i Niger, noe som har avskjært mange lokale markeder fra å få forsyninger fra omlandet. Dermed har matvareprisene økt enormt på markedene i landet.

Niger har videre tatt imot hele 60.000 flyktninger fra det krigsherjede nabolandet Mali, der en franskledet internasjonal styrke har kjempet mot islamistgrupper knyttet opp mot al Qaida siden januar. Også nigerske styrker deltar i kampene. Men den store mengden maliske flyktninger har forverret matvaresituasjonen i flere av de vestlige provinsene i Niger, ifølge

Nigers statsminister Brigi Rafini da han i februar presenterte årets appell for internasjonal matvarehjelp

© Gouv. du Niger/Kureren
OCHA.

Niger er et av Afrikas fattigste land og rammes ofte av matvaremangel, som regel på grunn av jevnlig tilbakevendende tørkeperioder. Under de seneste matvarekrisene har kvegeiere blitt nødt til å selge unna mye av dyrene sine, også verdifulle ungkyr som normalt beholdes for avl, slik at motstandskraften deres mot nye matvarekriser nå er redusert, advares det.

Den siste store krisen i Niger var i 2011, da det vestafrikanske landet på sørgrensen av Sahara var utsatt for en hungersnød som rammet nesten 6 millioner mennesker, noe som tilsvarer en tredel av befolkningen. Krisen ble forårsaket av en ekstremtørke, som rammet store deler av landet, og som falt sammen med at en bølge av emigranter vendte hjem fra både Libya og Elfenbenskysten, to land som på den tid var rammet av uro.

Regjeringen i Niger ba, sammen med OCHA, allerede i februar i år om 354 millioner US dollar (2 milliarder kroner) i internasjonal nødhjelp for å takle årets forutsette flaskehals i matvareforsyningene. Dette er imidlertid mindre enn fjoråret appell fra myndighetene i Niamey på 490 millioner dollar (2,8 milliarder kroner), som internasjonale donorer ga rundt to tredeler av, ifølge OCHA.

Deler av denne artikkelen er levert av 'VoA'.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no