See also:
» 21.03.2014 - Med Krim tok Russland Ukrainas største gassfelt
» 05.03.2014 - EU overtar det økonomiske ansvaret for Ukraina
» 24.02.2014 - Konkurstruede Ukraina ber Vesten om 212 milliarder
» 03.02.2014 - Ukraina: Oligarkene vender ryggen til Janukovitsj
» 30.01.2014 - Ukraina uten ledelse; Russland trekker støtten
» 21.11.2013 - Ukraina trekker seg fra planlagt EU-tilknytning
» 19.09.2013 - Ukraina bestemmer seg for EU-tilknytning
» 12.09.2013 - EU, Russland i kald krig om handelspartnere











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Gamlebyen i Lviv, Ukrania, står på Unescos verdensarvliste
© Dimitar Krstevski/Flickr/Kureren
Reise | Økonomi - Ukraina

Ukraina topper liste over billige reisemål

Mathallen i Jalta, den største byen på Krimhalvøya

© Jan Manu/GNU/Kureren
Kureren, 8. mai 2013
- Ukraina, et land med mild Svartehavskyst, grønnkledde fjell og historiske byer, er blitt kåret som det beste "reisemålet du bør besøke mens det fortsatt er billig." Her kan reisende "leve herskapelig" for under 300 kroner dagen.

Det er reiselivsportalen "Smarter Travel" som har kåret den tidligere sovjetrepublikken Ukraina til det beste kjøpet for reisende som ønsker en billig men interessant ferie. Kåringen beskriver Ukraina som "uberørt av turismassene" og et sted der "du kan utforske UNESCOs verdensarvsteder sammen med lokalbefolkningen, og så hive innpå et tradisjonelt måltid for noen tiere."

Ifølge reiselivsportalen, kan besøkende til Ukraina fortsatt "leve herskapelig for under 300 kroner dagen." Hotell, mat og aktiviteter er inkludert i regnestykket, som gjør Ukraina til et av de billigste interessante reisemålene i verden.

"Verden er større enn lommene våre er dype," uttaler Christine Sarkis fra "Smarter Travel". Sarkis lister opp Sør-Korea som nummer to på kåringen over gode reisekjøp, etter Ukraina. Deretter følger Tasmania i Australia, Nicaragua, Kambodsja, Sri Lanka, Tyrkia og Panama. Hit bør du forte deg å reise mens det fortsatt er billig, påpeker Sarkis.

Turismemyndighetene i Ukraina har uttrykt entusiasme for å havne på topp av kåringen over rimelige reisemål. Kåringen kommer beleilig etter at landets reiselivsnæring fikk mange negative overskrifter i verdenspressen under organiseringen av fotball-EM i 2012, der hoteller og restauranter skrudde opp prisene til et rekordnivå. Ågerprisene under EM ble sagt å ikke stå i forhold til kvaliteten på tilbudet.

Men nå er altså prisnivået tilbake på lavnivå i Ukraina. Og landet har siden EM satset stort på at reiseliv skal bli en viktig næring i det enorme landet. I fjor nådde Ukraina den fortsatt relativt beskjedne rekorden med 940.000 besøkende, og dette inkluderte fotballturistene til EM-arrangementene.

Arbeidet med å bygge ut en turismeinfrastruktur har likevel begynt å lønne seg for Ukraina, og det er stadig flere som oppdager dette spennende reisemålet. I alt seks større internasjonale kåringer over årets reisemål i 2013 har plassert Ukraina på sine topp-ti-lister, inkludert Globe Spots, National Geographic, Trip Advisor og tre kåringer fra Lonely Planet.

Turismemyndighetene i Ukraina har benyttet anledningen disse kåringene gir til å markedsføre de mange spennende reisemålene i landet. Dette gjelder spesielt den historiske byen Lviv i Vest-Ukraina, som av mange omtales som et uoppdaget Prag eller Krakow, og som opp gjennom historien har vært både polsk, habsburgersk, russisk og nå ukrainsk. Gamlebyen i Lviv, som har en viktig jødisk historie, står på UNESCOs verdensarvliste.

Andre verdensarvlistede steder som fremheves er katedralen i hovedstaden Kiew, som ellers er en livlig storby men domineres av sovjetisk arkitektur. Også de gamle bøkeskogene i Karpatene og byen Chernivtsi i Vest-Ukraina står på UNESCOs liste.

I tillegg er den ukrainske kysten blant de mest populære reisemålene i landet, fra den slitne havnebyen Odessa til den delvis luksuriøse Krimhalvøya, kjent for den beste musserende vinen i hele Øst-Europa og luksusdatsjaene til de gamle lederne i Sovjetunionen. Krimhalvøya har arkeologiske minnesmerker tilbake til greskantikk tid og et svært fordelaktig klima, sammenliknbart med Bulgaria.

Men det er fortsatt få tilbydere av reiser til Ukraina internasjonalt. Ukrainske myndigheter feiret i mars at en tysk turoperatør, som en av de første i Vest-Europa, underskrev en avtale om å tilby organiserte helsereiser til Krimhalvøya.

Så vidt Kureren kunne etablere, finnes det ingen regulære norske operatører som tilbyr pakkereiser til Ukraina. Men derimot flyr Norwegian ruten Oslo-Kiew to ganger i uken, med avganger fra Oslo mandager og fredager. Ruten flys hele året, i hvert fall resten av 2013 og våren 2014. Reisen koster typisk nok rundt 1200 kroner tur-retur dersom den bookes god tid i forveien.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no