See also:
» 30.04.2013 - Knapt flertall for EU-krisepakke på Kypros
» 29.04.2013 - Den kypriotiske opposisjonen vil ut av euroen
» 11.04.2013 - Finanshullet på Kypros øker til 23 mrd euro
» 09.04.2013 - Tyskerne har minst formue i euroland, kypriotene nest mest
» 02.04.2013 - Kypros' finansminister går av
» 26.03.2013 - Eurosjef sprer angst om bankavgift i andre EU-land
» 22.03.2013 - Russland avviser mer støtte til Kypros
» 21.03.2013 - EU gir Kypros galgefrist til mandag











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Makronissosstranden på Kypros
© Kureren
Reise | Økonomi - Kypros

"Ikke avbestill reisen til Kypros!"

Kureren, 4. april 2013 - Krisebudskap fra Kypros har preget nyhetene de siste ukene, og tøffe år står foran middelhavsøya. Men det kypriotiske turistkontoret bedyrer nå at delen av krisen som angår turistene er over. I Ayia Napa og andre feriesteder, skal alt være som før.

"Livet på øya er som før etter all støyen rundt bankene," forsikrer Kypros' turistkontor i Skandinavia i en pressemelding, og understreker at det ikke er noen grunn til å avbestille reisen til middelhavsøya.

"Alle banker har gjenopptatt sin daglige drift og er nå åpne for publikum. Alle besøkende har tilgang til minibanker hvor de kan ta ut penger fra egne konti," forsikrer turistkontoret. "Bruk av kreditt- og debetkort på restauranter, bensinstasjoner, hoteller, butikker osv. fungerer som før. Planlagte arrangementer og aktiviteter foregår som før, og byer og landsbyer er like hyggelige og åpne som før," heter det videre.

Kypros er et topp reisemål for norske turister, men mange reisende har blitt usikre på tilstanden og stemningen på øya etter de dramatiske hendelsene i mars. Mange spør seg om det nå vil bli kaos på Kypros, med streiker og protester som kompliserer et ferieopphold på øya.

Selv om det ar vært omfattende protester på Kypros de siste ukene, har disse utelukkende konsentrert seg om sentrum av hovedstaden Nikosia. Den kypriotiske turismeorganisasjonen opplyser da også at det ikke har vært en eneste hendelse der turister har vært utsatt for overtramp eller ubehageligheter i forbindelse med krisen de siste ukene.

Turismeorganisasjonen er også opptatt av å formidle at det langt fra er greske tilstander på øya, og at det heller ikke er noen grunn til å forvente dette. Ifølge næringen selv, er det ikke noe som tyder på at det vil bli streiker i transport- eller hotellnæringen på Kypros, og at besøkende kan forvente den servicen de er vant til, inkludert ordnede forhold på flyplasser, ferger og busser.

Men en garanti mot streiker kan bransjen naturligvis ikke gi. Likevel er det stor tverrpolitisk og folkelig enighet på Kypros at det nettopp er turismen landet må satse på, nå som den lukrative finansnæringen faller sammen. Det er derfor lite stemning for aksjoner som kan skade turismen blant folk flest på Kypros.

Ingen avbestillinger så langt
Det er like før høysesongen starter på Kypros, der temperaturene allerede begynner å krype oppover. Næringen er nervøs for hvordan dette viktige turismeåret vil forløpe. Men utad presenterer turismeorganisasjonen seg med stoisk ro.

"Prognosene for denne sommersesongen har vært spesielt gode i år, og vi forventer at dette blir et av de beste årene noensinne," heter det i en offentlig stillingstaking.

Men næringen innrømmer at det var visse vanskeligheter i de ukene kypriotiske banker var stengt. Da var det en tilbakegang i bestillingene. Men bransjeorganisasjonen sier den er trygg på at nå, som "støvet legger seg over saken," vil bestillingene for sommersesongen ta seg opp igjen.

Og selv om bestillingene gikk noe ned, var det ingen merkbar økning i avbestillingene i perioden, hevder organisasjonen. Verken bransjeorganisasjonen eller Kypros' turistkontor i Skandinavia ser noen fare for en bølge avbestillinger. Tvert imot, hevder turistkontoret, "årets ferie på Kypros blir like fin som tidligere."



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no