Mer om Polen i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Polen, toppsaker
» Polakker frykter "det verste" fra Putin
» Utvandringen fra Polen øker enda mer
» Fracking: Polen produserer nå skifergass
» Tysk krigsdrama irriterer i Polen
» Lech Walesa: "Plassér minoriteter bak en mur"


- Konflikten på Krim - Politikk | Samfunn
Polakker frykter "det verste" fra Putin

Kureren, 5. mars 2014 - For nordmenn er Ukraina langt borte, og ingen frykter at Norge kan bli neste mål for Putins aggresjoner. I Polen er dette helt annerledes. Ukraina er et naboland, og hver gang Russland har ført en aggressiv politikk, har Polen vært et offer. Derfor er frustrasjonen stor.
Samfunn
Utvandringen fra Polen øker enda mer

Kureren, 8. oktober 2013 - Antallet polakker som flytter til utlandet fortsetter å øke for tredje år på rad, og nå er det totalt 2,1 millioner som har bosatt seg utenlands. Det er først og fremst ungdommen som flytter. I Norge er polakkene nå den største gruppen innvandrere.
Økonomi
Fracking: Polen produserer nå skifergass

Kureren, 30. august 2013 - Polen har fått i gang driften i det som allerede er Europas største fracking-prosjekt. Vest for Gdansk produseres nå 8000 kubikkmeter skifergass daglig. Og det er bare begynnelsen, for Polen rår over enorme skifergassmengder som kan utvinnes med den omstridte metoden.
Kultur | Viten
Tysk krigsdrama irriterer i Polen

Kureren, 27. mars 2013 - Egentlig er det en nøktern men engasjerende dramaserie som viser nye generasjoner tyskere hvordan deres besteforeldre ble kastet ut i krigens faenskap og måtte ta tøffe valg. Men møtet med antisemittiske polakker i tv-serien har skapt voldsomme reaksjoner i Polen.
Samfunn
Lech Walesa: "Plassér minoriteter bak en mur"

Kureren, 2. mars 2013 - Den polske fredsprisvinneren Lech Walesa går i et intervju hardt ut mot homoseksuelle og minoriteter generelt. Når minoritetene får dominere den politiske dagsorden, "vil det ikke bli noe igjen for vanlige polakker."

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no