Flere saker om Kroatia:
Nyhetsside, Kroatia 
Arkiv, alle saker om Kroatia 
Kroatia
Samfunn
To tredels flertall mot homoekteskap i Kroatia

Kureren - Det ble et to tredels flertall i den kroatiske befolkningen for å grunnlovsfeste det tradisjonelle ekteskapet, kun mellom mann og kvinne, under søndagens omstridte folkeavstemning. Regjeringen og statsministeren i Kroatia mener resultatet er pinlig for landet.
Kroatia
Samfunn
Folkeavstemning i Kroatia om å forby homofilt ekteskap

Kureren - I katolske Kroatia er ekteskap mellom to av samme kjønn ikke anerkjent, og regjeringen har gitt signaler om å endre dette. Men etter press fra en katolsk gruppe holder landet en folkeavstemning for å endre grunnloven til å definere ekteskapet som "en union mellom mann og kvinne".
Kroatia
Økonomi
Kroatia frykter konkursbølge etter EU-medlemskap

Kureren - Nå er det bare dager igjen før Kroatia blir EUs 28. medlemsland. Og med relativt små og lite konkurransedyktige bedrifter, frykter næringslivet i Kroatia den nye konkurransen fra andre EU-land. Kroatia har allerede blant Europas høyeste arbeidsledighetstall.
Kroatia
Politikk
Nasjonalistparti vinner kroatisk EU-valg

Kureren - Det første valget til EU-parlamentet noensinne i Kroatia ble vunnet av det høyrenasjonalistiske opposisjonspartiet HDZ. Valget, som kommer over to måneder før Kroatia blir EU-medlem, ble preget av en svært lav deltakelse.
Kroatia
Politikk | Økonomi
Kroatia ønskes velkommen i EU

Kureren - EU-kommisjonen feirer at Kroatia nå formelt oppfyller alle kravene til å bli medlem i unionen, noe som skal skje 1. juli i år. Også i Kroatia feires det at man er i havn med reformene og forhandlingene, samt at det kommer 655 millioner euro EU-midler til gjenoppbygging.

» Alt klart for Kroatias EU-medlemskap

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no