Mer om Guinea i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Guinea, toppsaker
» Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» Ebola når Guineas hovedstad: "En epidemi uten sidestykke"
» Frykt i Vest-Afrika etter ebolautbrudd i Guinea
» Valg i Guinea: Det gikk bra likevel
» Guinea etterforsker regjeringsmedlemmer for massakren i 2009
» Uro i Guinea før valget


Samfunn
Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika

Kureren, 10. april 2014 - Ebolasituasjonen i Vest-Afrika forverrer seg. Nå har helsemyndighetene bekreftet 111 personer døde i Guinea og Liberia, mens 178 tilfeller er innrapportert. Det er også mistanke om at viruset har spredt seg til Sierra Leone og Mali, hvor man forsøker å få tilfellene bekreftet.
Samfunn | Viten
Ebola når Guineas hovedstad: "En epidemi uten sidestykke"

Kureren, 1. april 2014 - Det er tegn til panikk i Guineas hovedstad Conakry. Den mest dødelige varianten av viruset ebola har nå spredd seg til hele landet, inkludert til millionbyen. Minst 122 personer er blitt smittet og 78 dødsfall er registrert i Guinea. Epidemien kan også ha spredd seg til nabolandene Sierra Leone og Liberia.
Samfunn | Viten
Frykt i Vest-Afrika etter ebolautbrudd i Guinea

Kureren, 25. mars 2014 - Hele Vest-Afrika er i frykt etter at Guineas helsedepartement bekreftet det første utbruddet av ebola i denne delen av Afrika. Ifølge de siste offisielle tallene er det minst 86 smittede og 59 dødsfall som følge av den svært smittsomme sykdommen.
Politikk
Valg i Guinea: Det gikk bra likevel

Kureren, 28. september 2013 - Det første demokratiske parlamentsvalget i Guinea skulle egentlig vært holdt i 2007, og har blitt utsatt utrolige 17 ganger på grunn av kupp, uferdige manntall, etniske sammenstøt, uenighet om valgkommisjonens sammensetning og frykt for uro. I dag ble valget endelig holdt.
Politikk | Samfunn
Guinea etterforsker regjeringsmedlemmer for massakren i 2009

Kureren, 4. juli 2013 - Dommerpanelet i Guinea som undersøker massakren på stadion i Conakry i 2009 anklager nå ministeren for presidentens sikkerhet, Claude "Coplan" Pivi, som en av de ansvarlige for tragedien. Dette er den tredje ministeren i Guinea som anklages for massakren.
Politikk
Uro i Guinea før valget

Kureren, 5. mars 2013 - Volden brer seg i Guineas hovedstad Conakry etter at opposisjonen i landet har oppfordret til demonstrasjoner to måneder før parlamentsvalget. I natt ble det igjen drept sivile under omfattende plyndringer i Conakry.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no