See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Erna og Siv trenger hjelp fra sentrum: Lederne for de fire borgerlige partiene i Arendal i sommer
© Reynir Johannesson/FrP/Kureren
Innenriks

Nye målinger: Blåblå regjering usannsynlig

Rødgrønn trio uten flertall: Lysbaken, Navarsete og Stoltenberg

© Arbeiderpartiet/Kureren
Kureren, 29. august 2013
- En måling publisert av Vårt Land i dag bekrefter en tydelig trend fra andre partimålinger. Det vil neppe holde for et flertall for Høyre og FrP alene. Derimot er det et solid borgerlig flertall, og den rødgrønne regjeringen kan ikke regne med å bli gjenvalgt.

Dagens måling, bestilt av Vårt Land, gir tilsynelatende dramatiske utfall. Høyre går ned hele 6,1 prosentpoeng, og også Fremskrittspartiet går tilbake. Men sammenlikningsgrunnlaget for dagens måling er avisens juni-måling, så den store velgerbevegelsen avspeiler en periode på to måneder.

I Vårt Lands måling havner Høyre på fortsatt stolte 27 prosents velgeroppslutning. Dette er på linje med NRKs siste måling (26,2 prosent) og TV2s ferskere måling, der Høyre også ligger på 27 prosent. Dagens Næringslivs måling fra forrige uke plasserer Høyre på 28,1 prosent.

Om FrPs tilslutning og nedgang er det mindre enighet i de siste målingene. Vårt Land plasserer FrP på 17,1 prosent, mens TV2 gir partiet en oppslutning på 14,5 prosent. Også de litt eldre målingene fra NRK (18,9 prosent) og Dagens Næringsliv (16,0 prosent) er noe sprikende. Likevel har partiet gått klart ned siden før sommeren.

Men alle de siste partimålingene konkluderer klart med at det blåblå flertallet, som syntes å ha etablert seg blant velgerne før valgkampen, har svunnet hen. Målingen til Vårt Land gir de to partiene lengst til høyre en total oppslutning på 44 prosent og beregner at dette ville holdt til 80 av Stortingets totalt 169 representanter.

Også de tre andre målingene viser at det blåblå flertallet nå er tapt for Høyre og FrP. Til sammen gis de to partiene en oppslutning på henholdsvis 43,2 (TV2), 45,1 (NRK) eller 44,1 prosent (Dagens Næringsliv). Alle de fire målingene hadde registrert et relativt klart blåblått flertall før valgkampen tok til.

Men målingene er like klare på at det blir et borgerlig flertall på Stortinget etter valget, uavhengig av det store spørsmålet om hvilke partier som vil klare å komme over sperregrensen. På alle målingene får de fire opposisjonspartiene Høyre, FrP, Venstre og KrF til sammen mellom 92 og 95 mandater, om lag 20 flere enn de rødgrønne.

Arbeiderpartiet størst
Også Vårt

Bjørnar Moxnes fra Rødt kjemper om et direktemandat i Oslo

© Brage Aronsen/Rødt/Kureren
Lands måling kårer igjen Arbeiderpartiet til landets største parti, med en oppslutning på 28,4 prosent og en liten fremgang over de to siste månedene. Dette er imidlertid et av de laveste resultatene det største regjeringspartiet har på noen av de aktuelle målingene, som eller spriker fra 29,1 prosent (NRK) til 30,8 prosent (TV2).

Selv om Arbeiderpartiet i det siste har jublet over en viss fremgang, eller mer over Høyres tilbakegang, ville et valgresultat på rundt 30 prosent være det dårligste for partiet siden katastrofevalget i 2001. Ved forrige valg klarte Jens Stoltenberg å sikre Arbeiderpartiet en oppsultning på 35,4 prosent.

Det er først og fremst blant de seks småpartiene med utsikter til stortingsrepresentasjon at målingene spriker på en måte som gjør store utslag. Med en usikkerhetsmargin på 3-4 prosentpoeng kan alle de tre sentrumspartiene og SV teoretisk ryke ut av Stortinget eller kun få et par dirketemandater. Sperregrensen på 4 prosent er følbart nær, selv for KrF, Senterpartiet, Venstre og SV, selv om Vårt Lands måling i dag ser alle disse fire partiene over grensen.

Målingene er heller ikke entydige på om Miljøpartiet de grønne klarer sperregrensen. De fleste har sett dem på like over eller like under 4 prosent. Vårt Land-undersøkelsen plasserte partiet på hårfine 4,1 prosent. I samme måling ligger også Rødt an til å vinne et direktemandat i Oslo.

Dersom dagens måling skulle gjenspeile velgernes dom den 9. september, ville altså det nye Stortinget fått to nye partier, totalt ni.

Og på tross av de mange partiene, ville de realistiske regjeringsopsjonene være relativt få. Det ville for eksempel ikke holdt for de rødgrønne å fri til Venstre og KrF - de måtte også fått med Miljøpartiet i en 6-partikoalisjon for å få flertall. Høyre og FrP kunne klart seg med støtte fra enten Venstre eller KrF, mens Høyre ikke kunne fått flertall for borgerlig politikk uten å ta med FrP.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no