Mer om Japan i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Japan, toppsaker
» Japan stanser hvalfangsten etter dom i FN-domstol
» "Arkitektenes nobelpris" går til japansk katastrofearkitekt
» Japan vil satse på atomkraft tre år etter Fukushima
» Lekkasjene ved Fukushima er "ute av kontroll"
» Fukushima har lekket radioaktivt vann i havet i to år
» Internasjonal rettssak mot Japans hvalfangst starter
» OECD krever økonomiske reformer i Japan
» Japan bekymret over verdens høyeste gjeldsrate


Samfunn | Økonomi
Japan stanser hvalfangsten etter dom i FN-domstol

Kureren, 1. april 2014 - Japanske myndigheter kunngjorde i dag at landet stanser den såkalte forskningsfangsten av hval utenfor Antarktis. Dette skjer kun én dag etter at FNs internasjonale domstol i Haag fastslo at Japans hvalfangst ikke har vitenskapelige formål og motsatte seg å gi nye fangsttillatelser.
Kultur
"Arkitektenes nobelpris" går til japansk katastrofearkitekt

Kureren, 26. mars 2014 - Arkitekturens mest prestisjetunge pris, Pritzker-prisen, går i år til Asia for tredje år på rad. I år er det japaneren Shigeru Ban som vinner prisen. Ban er kjent for elegante og nyskapende prosjekter for private kunder, men også for å finne nye løsninger under humanitære kriser.
Samfunn | Økonomi
Japan vil satse på atomkraft tre år etter Fukushima

Kureren, 11. mars 2014 - Tre år etter at tsunamien rammet atomkraftverket i Fukushima, varsler regjeringen at Japan nå vil satse på kjernekraften igjen. I 2012 kunngjorde den daværende regjeringen at man skrittvis ville avvikle atomkraftverkene etter Fukushima-katastrofen.
Samfunn
Lekkasjene ved Fukushima er "ute av kontroll"

Kureren, 27. september 2013 - Driftsselskapet av Fukushima-anlegget innrømmer nå at undervannsdemningene, som ble konstruert for å forhindre utslipp av radioaktivt vann i havet, er skadet. Selskapet "jobber hardt for å få kontroll over situasjonen," heter det.
Samfunn | Viten
Fukushima har lekket radioaktivt vann i havet i to år

Kureren, 22. august 2013 - Nesten to og et halvt år etter at tsunamien rammet atomkraftverket i Fukushima er situasjonen igjen svært alvorlig. I dag ble det kjent at anlegget har lekket forurenset vann de siste to årene. Nye målinger av radioaktiviteten avslører et mye høyere nivå enn tillatt.
Samfunn | Økonomi
Internasjonal rettssak mot Japans hvalfangst starter

Kureren, 26. juni 2013 - I dag starter saken mot den japanske hvalfangsten i Sørishavet ved Den internasjonale domstolen i Den Haag. Japan er anklaget for at den såkalte "vitenskapelige hvalfangsten" dekker over en ulovlig kommersiell fangst, et argument som også vil kunne brukes mot andre hvalfangere.
Økonomi
OECD krever økonomiske reformer i Japan

Kureren, 23. april 2013 - Mens sentralbanken i Japan fortsetter å sprøyte store midler inn i nasjonaløkonomien, vil verken inflasjonen eller veksten ta av. En større OECD-rapport mener tiltakene ikke holder og anbefaler tøffe strukturreformer.
Økonomi
Japan bekymret over verdens høyeste gjeldsrate

Kureren, 2. april 2013 - Japan har hittil levd godt med en eksepsjonelt høy statsgjeld, men nå advarer den nye sentralbanksjefen om at gjelden ikke lenger er bærekraftig. Haruhiko Kuroda oppfordret regjeringen om å finne andre måter for å gjenopplive økonomien.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no