Mer om Canada i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Canada, toppsaker
» Canadas inuitter jevnlig utsatt for sult
» Kanadiske Alice Munro får Nobelprisen i litteratur
» Statoil gjør sitt største oljefunn utenfor Norge


Samfunn | Viten
Canadas inuitter jevnlig utsatt for sult

Kureren, 1. april 2014 - Nye kanadiske studier viser at inuittene ("eskimoene") er den folkegruppen som er mest utsatt for matmangel i hele den utviklede verden. Tre av fem inuittbarn går jevnlig sultne, og syv av ti inuittfamilier har for lite å spise i deler av året. Årsakene er komplekse.
Kultur
Kanadiske Alice Munro får Nobelprisen i litteratur

Kureren, 10. oktober 2013 - Den kanadiske forfatteren Alice Munro har fått nobelprisen i litteratur etter å ha vært blant favorittene i mange år. Munro er kjent for å ha lagt grunnlaget for den såkalte "kanadiske realismen". Ifølge det svenske akademiet er Munro "den korte samtidsnovellens mester".
Økonomi
Statoil gjør sitt største oljefunn utenfor Norge

Kureren, 26. september 2013 - Statoil er et betydelig skritt nærmere utvinning av store oljeressurser utenfor kysten av Canada, der selskapet har gjort sitt største oljefunn utenfor Norge noensinne. Statoil har operatøransvar for feltene utenfor Newfoundland og Labrador.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no