Mer om Østerrike i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Østerrike
» Slik gikk det da høyrepopulistene kom i regjering i Østerrike
» Østerrike; krigsoffer eller medansvarlig?
» Anonyme fødsler og babybokser redder liv

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Østerrike, toppsaker
» Høyrepopulistene er valgvinnerne i Østerrike
» Valg i Østerrike: Partileder vil ha dødsstraff
» Østerrikes rolle som skatteparadis blir valgkamptema
» Statoil selger unna Nordsjø-felt til Østerrike
» "Skatteparadiset Østerrike" står for fall
» Østerrike: 42 prosent ser positive aspekter ved Hitler-diktaturet
» Østerrikerne velger bort ytre høyre


Politikk
Høyrepopulistene er valgvinnerne i Østerrike

Kureren, 30. september 2013 - De store folkepartiene gjør sitt dårligste valg siden krigen, men klarer sammen å beholde flertallet i parlamentet i Wien. Valgvinnerne er det høyrepopulistiske partiene FPÖ og Team Stronach. Sistnevnte er en ny gruppering rundt mangemilliardæren Frank Stronach, som vil gjeninnføre dødsstraffen.
Politikk
Valg i Østerrike: Partileder vil ha dødsstraff

Kureren, 6. september 2013 - Frank Stronach, en kanadisk-østerriksk mangemilliardær som med sitt nye parti ligger an til å få mellom 6 og 10 prosent av stemmene ved valget i Østerrike, har tatt til orde for gjeninnføring av dødsstraff. "Dette må inn i partiprogrammet," krever partieieren.
- Skatteparadiser - Politikk | Økonomi
Østerrikes rolle som skatteparadis blir valgkamptema

Kureren, 2. september 2013 - I Østerrike er det fortsatt en privatsak hvor mye penger du har i banken. Og mens EU har presset frem en reform som forplikter østerrikske banker til å opplyse hva utlendinger har på bok i Østerrike, gjelder bankhemmeligheten innenlands. Nå tas emnet opp i valgkampen, for første gang.
Økonomi
Statoil selger unna Nordsjø-felt til Østerrike

Kureren, 19. august 2013 - Det østerrikske oljeselskapet OMV jubler etter å ha fått tilslag på store eierandeler i trygge og inntektsbringende oljefelt på norsk og britisk sektor, deriblant Gullfaks. Det er Statoil som selger unna deler av kjernevirksomheten for "å styrke handlekraften".
- Skatteparadiser - Politikk | Økonomi
"Skatteparadiset Østerrike" står for fall

Kureren, 11. april 2013 - Eurosonen rydder opp i skatteparadisene sine. Etter at Kypros måtte legge om kursen, ga Luxemburg etter i forrige uke. Nå er det bare Østerrike som ikke vil utveksle skatteinformasjon om bankinnskudd, og Wien er kommet under sterkt press.
Samfunn
Østerrike: 42 prosent ser positive aspekter ved Hitler-diktaturet

Kureren, 11. mars 2013 - En spørreundersøkelse om Hitler-tiden og høyreekstremisme i Østerrike overrasker. 75 år etter "Anschluss", der Østerrike ble innlemmet i Hitler-Tyskland, tror over halvparten at nazipartiet NSDAP ville hatt gode sjanser ved et fritt valg.
Politikk
Østerrikerne velger bort ytre høyre

Kureren, 4. mars 2013 - Etter årtier med ytre høyre ved makten har den skandaleomspunne østerrikske delstaten Kärnten, der legenden Jörg Haider var landsfader, valgt en sosialdemokratisk regjering. En sump av korrupsjon la grunnlag for maktbyttet.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no