Mer om Arktis i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Arktis, toppsaker
» Canadas inuitter jevnlig utsatt for sult
» Forskere frikjenner mennesket for mammutens utryddelse
» Reiseselskap arrangerer pakketur til Nordpolen


Samfunn | Viten
Canadas inuitter jevnlig utsatt for sult

Kureren, 1. april 2014 - Nye kanadiske studier viser at inuittene ("eskimoene") er den folkegruppen som er mest utsatt for matmangel i hele den utviklede verden. Tre av fem inuittbarn går jevnlig sultne, og syv av ti inuittfamilier har for lite å spise i deler av året. Årsakene er komplekse.
Viten
Forskere frikjenner mennesket for mammutens utryddelse

Kureren, 6. februar 2014 - Norske og danske forskere forteller om "et paradigmeskifte" i forståelsen av den siste masseutryddelsen verden sto overfor, for 12.000 år siden da siste istid var over. Ikke menneskenes jakt, men en brå endring i vegetasjonen førte til at mammuten døde ut.
Reise
Reiseselskap arrangerer pakketur til Nordpolen

Kureren, 9. oktober 2013 - For første gang får nordmenn anledning til å reise på pakketur til Nordpolen. Riktignok er det kun snakk om en sakte og lav overflygning av selveste polpunktet, men reisen går også innom både Svalbard og utilgjengelige Nord-Grønland.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no